Skraphaugen slår fra seg

Skraphaugen slår fra seg

Verdens største robothånd?

Publisert

Denne gigantiske robothånden ble vist frem i anledning Robodock-festivalen i Amsterdam. Hånden tiltrakk seg mange skuelystne, ikke bare fordi den er i stand til å løfte og knuse biler, men også fordi den er laget av 100 prosent skrap og resirkulerte deler som ble funnet på dynga.

Underarmen er rester av en rusten gravemaskin, mens fingrene er satt sammen av såkalte I-bjelker. Kabler og rør stammer fra veggene til et gammelt skipsbyggehus.

Enkel å styre.

Du trenger ikke kurs og fagbrev for å få roboten til å røre på seg. Alt du trenger å gjøre er å putte hånden din inn i et spesialbygget kontrollrom og styre den derfra.

Siden robothånda er både tung og stor, vil den løfte seg ekstremt sakte, noe du kan se i videoen under artikkelen.

Men imponerende er det likevel. Hånda er i stand til å til å knuse en varebil (mens den knirker faretruende), løfte bilen seks meter opp i lufta, skvise den litt til, før den slipper restene ned på bakken til forlystelse for alle som ser på.

Hånda har en lengde på 7,6 meter og veier tunge 2268 kg. Den ble bygget i løpet av 12 dager med Christian Ristow i spisen, som rett og slett savnet litt mer vold under festivalen.

Ristow ønsker å ta med seg oppfinnelsen hjem til USA, men det blir både dyrt og veldig vanskelig. Med mindre noen i Australia er villig til å ta den med hjem, vil den derfor mest sannsynlig ende opp tilbake på skraphaugen

30 sekunder ut i videoen under kan du se robothånda i aksjon.

Kilde: wired

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer