Skjermet fra virkeligheten

Hvis du har 700 000 kroner har du råd til en skjerm så virkelighetstro at du mister pusten.

Vi drømmer om å projisere familieferiebildene over hele himmelhvelvingen på den sørlige halvkula, men enn så lenge blir vi nødt til å ta til takke med denne utrolige konstruksjonen fra Christopher Jaynes og Stephen Webb.

LES OGSÅ:

Mange, mange piksler.

De to amerikanske ingeniørene har laget det som skal være den mest høyoppløselige, sømløse skjermen i verden. Den måler intet mindre enn 8.2 x 4.5 meter, og har en oppløsning på 60 millioner piksler.

Det skal være omtrent samme oppløsning som du får hvis du seriekobler 30 HD-oppløselige flat-TVer.

Hjernen bak systemet er en algoritme som splitter videosignalet i 80 mindre biter, før mer datakraft fletter signalet sammen igjen og sender det ut på lerretet via en rekke hjemmekino-projektorer. Bildet over viser en av utviklerne mens han justerer én av projektorene.

Strømsluker.

Hele systemet sluker intet mindre enn 30 000 watt, som betyr at du havner i helvete hvis du bekjenner deg til læren fra miljøvernbibelen. Likevel, hva er vel et liv i evigheten sammen med leirbål-ild, Hitler, Mussolini og Stalin mot et bilde som skal være så skarpt at du nesten kan ta og føle på det?

Prisen på anlegget er 100 000 dollar, eller nesten 700 000 kroner. Men ta deg noen uker fri fra jobben hvis du har planer om å investere, for det er ingen smal sak å justere en haug med projektorer slik at Bruce Willis ikke ender opp som et kubistisk Picasso-maleri.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Gizmodo