Pizzeria

Når en pizza koster 25 000 kroner skulle det bare mangle at ikke kokken kommer hjem til deg for å tilberede den.

Hvis du synes du har donert litt vel mye penger til idealistene hos Peppes og Dolly Dimple denne måneden, kan vi trøste deg med at du ikke er i nærheten av å tøtsje borti verdens dyreste pizza.

LES OGSÅ:

Italiano.

Domenico Crolla, hvis navn er så erke-italiensk at han sannsynligvis vinglet mellom, eh, entrepenør på Sicilia eller pizzabaker før valget endelig falt på sistnevnte, har nemlig komponert et stykke mat som er omtrent like eksklusiv som verdens dyreste drink, verdens dyreste is og verdens dyreste hamburger.

Pizzaen er dandert med spiselig, 24-karats gull(!), og toppet med kaviar som har ligget i bløtt i en skål med champagne. Den inneholder også skotsk røkelaks, viltkjøtt-medaljonger, og hummer som er marinert i den fineste konjakk.

Den 30.5 centimeter store matretten har dessuten en organisk hovedingrediens tilsatt en saus laget av soltørka tomater.

Veldedighet.

Kokk Crolla, som for tiden holder til i Glasgow i Skottland, har likevel ikke laget denne pizzaen bare for at en eller annen obskønt rik person skal kunne skryte av å ha spist noe helt ualminnelig unikt.

Den er først og fremst laget for å samle inn penger til Fred Hollows Foundation, en veldedig organisasjon med base i Australia, som blant annet forsøker å bekjempe blindhet i utviklingsland, og som arbeider for å heve den generelle helsetilstanden til Australias mange aboriginere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bond-pizza.

Kreasjonen har fått navn etter den siste James Bond-filmen, og Pizza Royale 007 skal etter planen auksjoneres bort på eBay, der opphavsmannen håper å få minst 32 000 kroner i kassen. Med en egentlig verdi på rundt 25 000 kroner blir kanskje ikke blindhet utryddet med det aller første, men det er som kjent tanken - og oppmerksomheten - som teller.

Den heldige vinneren kan velge om han/hun vil ha pizzaen tilberedet i sitt eget hjem foran skrikende unger, bjeffende bikkjer og et TV med lyden altfor høyt på, eller i en av restaurantene til kokk Crolla. Vi vet hva du velger.

Les om flere vanvittige dingser her!

Kilde: Born Rich