Pikselknuseren ikke for pingler

Joda, megapiksler har av og til noe å si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hasselblad høres ut som navnet på en tysk sjokoladefabrikk som har spesialisert seg på raffinert nøttesjokolade, men det eneste den svenske kameraprodusenten kan beskyldes for er å være eksklusiv. Svært eksklusiv.

LES OGSÅ:

Bak de intetsigende tall- og bokstavkombinasjonene H3DII-50 skjuler det seg enda et kameramonster, et som vil få feterte reklame- og motefotografer til å slippe alt de har i hendene, inkludert kokainen og dollarsedlene de akkurat brukte til å sette fyr på sigaren, for å få tak i et eksemplar.

Megamegapiksler.

At mellomformat-kameraet kan skilte med 50 megapiksler er nå en ting. Det i seg selv betyr at bildene blir så store at du kan henge opp gigantiske selvportretter på utsiden av byens kjøpesenter som ser like skarpe ut som feriebildene hjemme i skuffen.

Ok, vi overdriver, men bare litt.

Hver bildefil på det digitale kameraet blir på hele 300 megabyte, men til tross for den enorme størrelsen er H3DII-50 i stand til å ta ett bilde i sekundet.

GPS-ekstra.

Hasselblads lille monster bruker en Kodak 50-megapikselsensor på 36x48 millimeter. Det skal være dobbelt så stort som sensorene du finner i fullformatkameraer i 35mm-klassen.

Den innebygde LCD-skjermen måler tre tommer, og hvis du betaler for deg kan du feste en GPS-enhet på kameraet som forteller deg når bildene ble tatt, og hvor. Kjendisfester har en tendens til å få deg til å glemme slike ting.

Prisen på H3DII-50 er ikke kjent, men forgjengeren med usle 39 megapiksler koster 37 000 dollar (188 000 kroner), så du må nok ut med noen titusenlapper ekstra hvis du mener du befinner deg i samme klasse som Hasselblad.

Objektiv følger forøvrig ikke med på kjøpet. Der fikk du nådestøtet, tenker jeg.

Kilde: Dvice