Pikselknuseren ikke for pingler

Pikselknuseren ikke for pingler

Joda, megapiksler har av og til noe å si.

Publisert

Hasselblad høres ut som navnet på en tysk sjokoladefabrikk som har spesialisert seg på raffinert nøttesjokolade, men det eneste den svenske kameraprodusenten kan beskyldes for er å være eksklusiv. Svært eksklusiv.

Bak de intetsigende tall- og bokstavkombinasjonene H3DII-50 skjuler det seg enda et kameramonster, et som vil få feterte reklame- og motefotografer til å slippe alt de har i hendene, inkludert kokainen og dollarsedlene de akkurat brukte til å sette fyr på sigaren, for å få tak i et eksemplar.

Megamegapiksler.

At mellomformat-kameraet kan skilte med 50 megapiksler er nå en ting. Det i seg selv betyr at bildene blir så store at du kan henge opp gigantiske selvportretter på utsiden av byens kjøpesenter som ser like skarpe ut som feriebildene hjemme i skuffen.

Ok, vi overdriver, men bare litt.

Hver bildefil på det digitale kameraet blir på hele 300 megabyte, men til tross for den enorme størrelsen er H3DII-50 i stand til å ta ett bilde i sekundet.

GPS-ekstra.

Hasselblads lille monster bruker en Kodak 50-megapikselsensor på 36x48 millimeter. Det skal være dobbelt så stort som sensorene du finner i fullformatkameraer i 35mm-klassen.

Den innebygde LCD-skjermen måler tre tommer, og hvis du betaler for deg kan du feste en GPS-enhet på kameraet som forteller deg når bildene ble tatt, og hvor. Kjendisfester har en tendens til å få deg til å glemme slike ting.

Prisen på H3DII-50 er ikke kjent, men forgjengeren med usle 39 megapiksler koster 37 000 dollar (188 000 kroner), så du må nok ut med noen titusenlapper ekstra hvis du mener du befinner deg i samme klasse som Hasselblad.

Objektiv følger forøvrig ikke med på kjøpet. Der fikk du nådestøtet, tenker jeg.

Kilde: Dvice

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer