Panzerschiff i miniatyr er massivt

Litt tid, litt penger, litt galskap. Her er resultatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynner å bli noen år siden Krigen, den Andre, var over, men fortsatt er det noen som lever delvis i fortida.

LES OGSÅ:

En av dem heter William Terra, en amerikaner fra Maine som har brukt seks år på å fullføre mesterverket du ser over.

Langt og tungt.

Det er en ganske tro kopi av det tyske Panzerschiff-skipet (eller panserskipet, som det heter på norsk) kalt "Admiral Graf Spee", laget i en 1:20-skala.

Skipet er 9,14 meter langt og veier omtrent like mye som en topptrent sumobryter, det vil si rundt 317 kilo.

I motsetning til mange andre modellskip får ikke Admiral Graf Spee panikk av litt vann. En 15-hesters påhengsmotor lokalisert under det bakre kanontårnet kan føre skipet opp i 24 km/t, og hvis motoren svikter kan en alltids ta årene fatt.

(Sjekk en haug med store bilder av skipet til venstre!)

Musikk for to.

Panserskipet er nemlig bygd som en kano, med plass til to personer. Hvor romantisk er det ikke med en tur langs elva i et krigsskip fra Andre verdenskrig? Hæh?

Med det innebygde stereoanlegget er det også mulig å spille tyske kjærlighetsviser underveis. Terra sier selv, forhåpentligvis med et smil rundt munnen, at han liker å høre på Wagner, komponisten som fikk Woody Allen til å ytre de famøse ord "Every time I listen to Wagner I get this immense desire to invade Poland".

Ifølge byggmesteren har kanoskipet kostet rundt 55 000 kroner å bygge. Nå håper Terra at andre vil følge opp prosjektet og bygge like store modeller av liknende skip, kanskje for litt felles krigsmoro i en lokal innsjø.

Det er som kjent veldig kjedelig å drive krig helt mutters alene.

Kilde: Gizmodo