På dypt vann

Så lenge de fleste har egen bil og kan kjøre hvor de vil, skulle det bare mangle at ikke en kan gjøre det samme under vann.

Det må i det minste være slik U-Boat Worx har tenkt.

LES OGSÅ:

Det nederlandske selskapet med det relativt lite oppfinnsomme navnet begynte nemlig for tre år siden å utvikle sin høyst personlige ubåt, CQ1, etter at selskapets sjef, Bert Houtman, ifølge U-Boat Worx' nettsider hadde tilbrakt de «siste 25 åra» med å gruble over hvorfor ingen har laget en «sikker, serieproduserbar, rimelig og liten ubåt».

Vi håper han har gjort noe annet også i den perioden.

Ikke plass til tungvektere.

CQ1 har altså plass til deg og dine dypsindige tanker, men hvis du veier over 100 kilo bør du enten melde deg på første og beste slankekur, eller ta sjansen på at du kommer deg ned - men aldri opp igjen.

Ubåten veier et drøyt tonn, er 2.78 meter lang, og har en høyde på 1.83 meter. Med nok oksygen til hele 36 timer under vann, kan du faktisk legge ut på langtur uten å måtte bekymre deg for pusteproblemer underveis. Det vil si, du kan egentlig ikke det. CQ1 har en driftskapasitet på 2,5 timer, så den overfartsturen til Newcastle bør du foreløpig legge på hylla.

Når nøden er størst ...

En nødpakning sørger for at du har 36 timer ekstra oksygen i tilfelle det for eksempel skulle vise seg at Loch Ness-sjømonsteret faktisk eksisterer. Ubåten tåler dykking ned til 50 meters dybde, så her har du en unik mulighet til å avkrefte, eller bekrefte, myten en gang for alle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne fantastiske doningen er derimot ikke for de utålmodige. Med en marsjfart på tre knop både over og under vann, er dette mer for sightseeing enn som en siste utvei hvis du er for seint ute til festen på brygga.

Men hva med prisen?

Til tross for at Bert lovet oss at ubåten skulle være rimelig, må du fortsatt ut med cirka 440 000 kroner.

Båten kan leveres fra og med juli, og hvis du virkelig kjenner deg kjøpelysten, kan du sjekke ut videoen av CQ1 på Berts hjemmeside.

Kilde: Engadget

Les om flere utrolige dingser og doninger her!