Nå kommer drapsrobotene

Nå kommer drapsrobotene

Framtidens soldat er ikke bare liten og dødelig. Han styres av en datanerd.

Publisert

Oppfinnsomheten når det gjelder å pønske ut nye måter å ta livet av hverandre på kjenner som vanlig ingen grenser. Og dette er noe det lille amerikanske firmaet Robotex ettertrykkelig beviser med sine to nye drapsroboter, som skal erstatte vanlige fotsoldater på slagmarken.

Det er nemlig veldig humant, i hvert fall hvis du tilhører den rette siden...

Resultatet er uansett en blanding av Terminator og Call of Duty Modern Warfare, og se ikke bort fra at disse faktisk blir satt i fullskala-produksjon.

Hissig liten jævel.

MH-roboten, som gründer Adam Gettings holder på bildet over teksten her, har en lengde på drøye 60 cm, en toppfart på 16 km/t og kan rotere på en fem-øring.

Kanskje viktigere når den skal gjøre faenskap for motpartenes styrker: Den fjernstyrte lille rakkaren skal kunne blokkere fiendens radio- og mobiltrafikk samtidig som den spyr ut kuler som treffer målet med dødelig nøyaktighet hele 400 meter unna.

Silicon Walley-style.

Robotex-firmaet har kun brukt 6 måneder på å få klar sine fungerende prototyper, og sier selv at de jobber etter IT-bransjens prinsipp om at produktene "ikke trenger å gjøre mer enn nødvendig og at prisen skal være lav".

Gratis er det likevel ikke. Prisen på Robotex-modellene er nemlig ventet å ligge på mellom 30 og 50.000 dollar. I denne sammenheng er det likevel hele seks ganger rimeligere enn de tilsvarende prototypene fra den tradisjonelle våpenindustrien.

Flere sprø, livsfarlige og skremmende våpen finner du her!

Kilde: Money.Cnn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer