Megamegapiksler

48mm er det nye, digitale, eh, fullformatsformatet fra Hasselblad.

Photokina har ingenting med Kina å gjøre. Det er en gigantisk fotomesse som i disse dager går av stabelen i Køln i Tyskland, hvor du blant annet kan miste pusten av beundring over Hasselblads siste bidrag til en vill og vakker verden.

LES OGSÅ:

H3D er verdens første 48mm fullformats digital-speilrefleks. Den gjør naturligvis reklamevennlige ting som å flytte fotografering til et helt nytt nivå, men det revolusjonerende med 48mm-formatet er først og fremst at en kan benytte seg av de største bildesensorene som er tilgjengelig på markedet.

Svær sensor.

Med en størrelse på 48x36 millimeter får du en mer enn dobbelt så stor sensor som på selv de største 35mm-kameraene. I praksis betyr det at sensoren kan lagre både flere og større piksler enn før, noe som skal garantere ultra-skarpe bilder og forhindre graderingsfeil selv under vanskelige lysforhold.

H3D er tilgjengelig i to utgaver - en med 22 megapikslers sensor, og en med 39 megapiksler. Hvis du har tenkt å fri til dama di via en plakat på kjøpesenteret er dette kameraet for deg.

Ikke spesielt følsomt.

Kameraet har en ISO-rekkevide på 50 til 400, som er svært beskjedent. Her er det meningen du skal arbeide under glimrende lysforhold eller med stativ - sjansen er stor for at profesjonelle fotografer gjør begge deler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen på H3D-modellene er ikke kjent, men erfaringsmessig ligger slike monstre på rundt 200-250 000 kroner, så sett av både skatte- og feriepenger. Dette kommer til å svi.

Kilde: Let's Go Digital