Meade RCX400 er for nærsynte

Og da mener vi nærsynt som i "jeg klarer ikke se 60 000 mil".

Astronomer har i en årrekke prøvd å få oss til å tro at når vi ser på stjernehimmelen så ser vi faktisk inn i fortida. Det er naturligvis tull. Alle vet at stjernehimmelen er tegnet av amerikanere ansatt i Pentagon, og at hvis en bare kommer høyt nok vil en bryte gjennom papiret og dumpe ned på andre siden.

LES OGSÅ:

Andre siden? Ja, stedet der Adam og Eva fortsatt lever sammen med barna, barnebarna, oldebarna, tippoldebarna ... vel, du tar poenget.

For amatører.

De som fortsatt tror på mytene om stjernehimmelen vil himle med øynene over Meade RCX40, et av de mest astronomiske amatørteleskopene vi har sett.

Montert på Meades dønn solide og robotifiserte Max Mount-stativ gir teleskopet deg angivelig et av de beste himmelbildene som kan kjøpes for amatørpenger.

Hele rigget veier drøye 225 kilo, så dette kan du bare glemme å legge i ryggsekken.

Eksponeringsproblemer.

Problemet med å bruke et vanlig digitalkamera og en telelinse for å dokumentere liv på andre planeter, er at kombinasjonen lang eksponeringstid og jordens rotasjon resulterer i bilder hvor stjernene ser ut som de har blitt dratt utover bildet av en rampete femåring.

Det magiske med Max Mount-stativet er at det er i stand til å spore objekter på himmelen via teleskopet, slik at det beveger seg i samme hastighet og retning som stjernene du ønske å fange. Dermed får du klare, tydelige bilder, og ikke impresjonistiske antakelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Koster penger.

Som du kanskje har gjettet av bildet over, er ikke dette oppsettet gratis. Det er ofte slik med konstruksjoner som er større enn et voksent menneske.

Selve teleskopet koster 40 000 dollar, mens stativet koster halvparten - 20 000 dollar. Det gir en totalpris på nøyaktig 368 190 kroner med dagens dollarkurs.

God stjernejakt.

Kilde: Crave