KTM X-Bow er lett og rask

Sportsbil og lettvekter for vanlige veier. Ja takk.

Denne saken blir enda en øvelse i serien med tøffe biler jeg aldri får råd til-saker, men selvpining bygger karakteren som de helt sikkert sier på befalsskolen.

LES OGSÅ:

Mer enn fantasi.

KTM X-Bow er noen likhetstrekk med fantasibilen til Batman, ikke minst hvis du, eh, bruker fantasien.

Selv om det er en sportsbil, er den laget for vanlige veier, og du behøver ikke melde deg på Formel 1-sirkuset for å få full glede av den. Den har et lettvekterchassis framstilt av en karbonfiberblanding, og drives framover (og bakover) av en firesylindret TFSI-motor fra Audi.

Lettvekter.

Bilen veier usle 700 kilo, og kan til tross for relativt beskjedne 220 hestekrefter akselerere fra 0 til 100 km/t på imponernede 3.9 sekunder.

KTM har tydeligvis troen på at både du og jeg er i stand til å takle en slik bil uten særlig assistanse, og har derfor valgt å prioritere bort alskens tillleggselektronikk og -automatikk for en såkalt "ufiltrert kjøreopplevelse". Er du på vei mot det svære treet er det med andre ord deg mot resten.

Rimelig.

Serieproduksjon av bilen er planlagt til begynnelsen av 2008, med de første leveransene allerede i februar. Hvis alt går etter planen skal det produseres 1000 eksemplar av X-Bow i året, med en nedjustering til 500 etter hvert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen blir kun 322 000 kroner i USA, men alle vet at en eventuell norsk pris vil ligge langt over det.

Sjekk den herlige videoen av bilen under!

Kilde: Born Rich