Jewel Royale gjør deg helt matt

Du må være mer dekadent enn det gamle romerriket dagen før det gikk under for å kjøpe dette sjakksettet.

Én av faktorene som angivelig bidro til at antikke Roma gikk til hundene var det moralske forfallet blant keisere, embedsmenn og folk i altfor høye stillinger. Stillinger er forøvrig et viktig stikkord her, ettersom tre fjerdedeler av Kama Sutra hyppig ble praktisert i den økende mengden orgier blant de samme høye maktmennene.

LES OGSÅ:

Sjakk matt.

Når historikere en gang i nær eller fjern framtid skal gjøre opp status over dagens overflodsamfunn vil det ikke være orgiene, men Jewel Royale-sjakksettet fra juveleren Boodles som er utgangspunktet for all seriøs forskning.

Det mildt sagt overdådige (hør for deg Wenche Foss) spillet vil bare bli laget i ett eksemplar, og skal fortsatt være under konstruksjon halvannet år etter at idéen først ble presentert.

Det forklarer kanskje hvorfor det så langt bare er et bilde av kongebrikken som har sluppet ut. Til gjengjeld er akkurat den brikken mer konge enn Harald.

Mange nuller.

Hele settet vil koste 5 millioner britiske pund, eller 60 000 000 norske kroner - eller for de som sitter og peker på skjermen med fingeren mens de teller nuller: 60 millioner.

Kongen alene vil være verdt 1.2 millioner, og hver av de andre brikkene er støpt i 18 karat gult gull. Hele settet er laget i gull og platina, og er dekorert med 73 rubiner, 146 safirer og 748 diamanter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du synes det blir litt dyrt med så mange nuller bak sekstallet, skal det visst nok bli laget et begrenset antall kopier av Jewel Royale til drøye 160 000 kroner.

God shopping.

Kilde: Born Rich