JBL Everest DD66000 har stor lyd

Du mister ikke hørselen, men du mister pusten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omtrent slik kunne JBL helt sikkert markedsført sine vanvittige Everest DD66000-høyttalere, som er det aller ypperste den amerikanske produsenten kan tilby kravstore hi-fi-kunder.

LES OGSÅ:

Vi kom tilfeldigvis over de svære kabinettene i et demo-rom på årets IFA-messa i Berlin, og når beina verker jubler ørene (gammelt indianerordtak) - så vi satte oss ned for en kjapp lyttetest.

Jubel og jubileum.

Høyttalerne er ikke helt nye - de ble sluppet i fjor for å markere JBLs 60-års jubileum - men høydepunktet i deres Everest hi-fi-serie er verdt å skrive om i 2007 likevel.

Hver av de to 500 watts høyttalerne har to ubeskjedne 15-tommers basselementer plassert omtrent midt i høyttalerenfronten, mens mellomtonen beherskes av horn-elementer laget av beryllium.

Formidabelt.

Vekta ligger på snaue 140 kilo, og sammen med størrelsen på 96.5 ganger 110 centimeter bidrar dette til å forklare hvorfor hi-fi-entusiaster ofte har velutviklede talegaver. Det krever sin mann å forklare et innkjøp som dette til resten av familien.

Prisen på 450 000 kroner er heller ikke så enkel å rettferdiggjøre (kan bestille dem her), men når du først har fått dem i hus vil du sette deg ned i sofaen vel vitende om at du har inntatt musikkgjengivelsens eliteserie.

DD66000 har en frekvensgjengivelse som strekker seg fra maksimalt 32Hz helt opp til 50KHz, og uten at vi har erfaring nok til å vurdere høyttalerne sammenliknet med par som for eksempel koster bare 350 000, er åpenheten og dybden i lydbildet formidabel.

La det ikke desto mindre være sagt at musikken som brukes som demomateriale på messer som IFA 2007 er farlig nær å få en til å finne fram skarpe gjenstander og hugge dem mot trommehinnen gjentatte ganger.

Hva med noe Radiohead neste gang, JBL?

Trykk her for flere nyheter fra IFA-messen 2007!