Høydeskrekk ganger 326

Høydeskrekk ganger 326

Verdens høyste utendørsheis er høyere enn en hippie på Woodstock-festivalen.

Publisert

Hvis du har høydeskrekk vil du elske denne saken. Nei, vent, du vil naturligvis hate denne saken. Jeg blander alltid høydeskrekk med basehopping.

Dette skal nemlig handle om det som angivelig er verdens høyeste utendørs glassheis.

Høyt, høyt.

Den er ikke festet på utsiden av en skyskraper. Bailong Elevator er bygget på utsiden av en enorm klippe i området Zhangjiajie, Kina, og flytter deg fra null til 326 meter over bakken på relativt veldig kort tid.

Så kort tid, faktisk, at den i Guiness Rekordbok har fått førsteplass under kategorien "verdens raskeste passasjerheis med den største kapasiteten", i tillegg til de to kategoriene "verdens høyeste transparente utendørsheis" og "verdens høyeste to-etasjers severdighetsheis".

En skulle tro de fant opp kategorier bare for å være morsomme.

Over og ut?

Bailong-heisen er altså både høyest og tyngst, men står i disse dager i fare for å bli stengt. Det skal visst nok ikke være bra for naturen og klippene at en så stor konstruksjon er festet på utsiden.

Sjekk videoen av en svært snakkesalig gruppe turister som snakker om sexlivet sitt mens de tar heisen opp langs klippen. Ok, de snakker ikke om sexlivet sitt, men som de snakker.

Du kan se et stort, stort bilde av heisen og klippene her.

Kilde: Spluch

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer