Hoverwing er ikke for pyser

Men er den for deg? Tja, du kan faktisk bygge en selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finnes det egentlig noen gode grunner til at en båt skal kunne fly? Annet enn at det ser forferdelige morsomt ut?

LES OGSÅ:

Glem at vi spurte. Hvis det er morsomt er det nyttig. Det står til og med i Bibelen, og Hoverwing ville kanskje også vært nevnt der hvis den hadde blitt laget for noen tusen år siden.

Kammerspill.

Disse spektakulære båtflytene benytter seg av de samme prinsippene som de godt kjente luftputebåtene gjør. Sistnevnte svever også på vannflaten, men er ikke i nærheten av å holde samme høyde som Hoverwing gjør.

Svevebåtene "flyter" på lufttrykket som kontinuerlig tilføres av løftesystemet, og som ledes inn i et luftkammer under fartøyet. Dette kammeret består av et bevegelig skjørt festet til ytterkanten av båtens underside, og kombinert med en stor propell bakerst på båten og de utskyvbare vingene kan Hoverwing løftes til sin optimale flyhøyde på rundt halvannen meter over havet.

Ikke luftfart.

Med en så beskjeden fartshøyde og en toppfart på rundt 80-90 km/t kommer du ikke til å konkurrere med verken Lufthansa eller KLM, men du kommer helt sikkert til å få menneskene lands strandkanten til å snuble over nærmeste luftputemadrass i rein forbauselse.

Båtene kan ta av fra så å si hvor som helst, og krever ikke spesielt utstyr for å lande eller lette. Det krever dog litt trening for å navigere båten i høyden.

Enkelt?

Ifølge én av produsentene av slike personlige svevebåter, Universal Hovercraft, vil de fleste likevel lære seg å styre en Hoverwing i løpet av relativt kort tid. De anbefaler at nybegynnere trener på en tom elv eller på et jorde, men legger, pussig nok, til at en svevebåt vil fly raskere over flater som "landjord, is eller snø, enn over vann".

Betyr det at de vil oss vondt?

Hoverwing har heller ikke bremser, og du må derfor redusere farten ved å slakke på gassen, eller ved å snu 180 grader samtidig som en anvender full skyvekraft på motoren. Det siste høres ikke ut som en manøver for amatører.

De spesielle båtene selges som byggesett, og begynner etter hva vi kan se på 5500 dollar, eller cirka 30 000 kroner.

Sjekk videoen under for en vannlek av en annen verden.

Kilde: Gizmodo