Himmelsk panorama

Seitz 6x17 Digital ser så utenomjordisk ut at det er fullt mulig at det faktisk er det.

Det er på tide å skrive om historien. Ikke bare biten med dinsoaurene, Adam og Eva, Noahs ark og oppfinnelsen av hjulet, men muligens også den delen som omhandler selve universets tilblivelse.

LES OGSÅ:

Ok, vi tar litt av nå. Men, se da. Se på kameraet.

Ekstrem widescreen.

Seitz 6x17 Digital tar utrolige panoramabilder, og det i nesten én jafs. Som navnet tilsier blir bildene seks ganger 17 tommer, eller, hold deg fast, 7500 ganger 21250 piksler.

Det betyr med andre ord at hvert bilde består av 160 millioner piksler, som er nesten like mange piksler som det finnes mygg på Østlandet midtsommers.

Den store bildestørrelsen stiller svært store krav til kameraet. Et ukomprimert bilde i størrelsen indikert ovenfor er nemlig på utrolige 950MB!

Da holder det ikke med en vanlige minnebrikke. Bildene lagres på et eksternt datasystem som er koblet til fotoapparatet via en gigabits ethernet, og det er i stand til å arkivere bildene i en hastighet av 300MB per sekund.

Klikk på bildene til venstre for å se eksempler på bilder tatt med Seitz 6x17 - og for å se forskjellen på utsnittet i forhold til et vanlig kamera.

Lysfølsomt.

Med en bildedybde på 48 bits og en ISO/ASA-styrke på opptil 10 000, kan du ta bilder under de mest krevende omstendigheter. Det betyr at selv grevlinger som graver rundt i skogen midt på natta nå kan eksponeres i full bredde, og at hele den gamle ungdomsskolen din (se bilder til venstre) kan samles på ett og samme bilde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det stilsikre håndgrepet på hver sin side av kameraet ser ut som det er spesiallaget for Lynvingen, men det sikrer deg stabilt grep rundt et apparat som nesten ser uhåndterlig ut.

Men det koster.

En egen uttakbar kontrollenhet på baksiden gir deg full, trykkfølsom kontroll i 640x480 piksler over alle kameraets funksjoner.

Prisen på det forvokste kameraet er snaue 240 000 kroner for den mobile utgaven, mens du sparer 16 tusenlapper hvis du klarer med deg studioversjonen.

Les mer om herligheten på Seitz' hjemmesider.