Hest og motorkjerre

Ikke helt som i gamle dager.

Hest og motorkjerre
Publisert

Når bilkøen går fra Sinsenkrysset til Gøteborg er det fristende å ønske seg tilbake til gamle dager, hvor hest og kjerre og høflige, dresskledde gentlemen med hatt navigerte seg gjennom trafikken med en eleganse og verdighet som står i grell kontrast til langfingeren - det nest-mest brukte signalet på norske veier etter bremselyset.

Bilen på bildet over (og i bildespesialen nederst i saken) er likevel ikke en reise tilbake i tid. Den har faktisk en helt spesifikk funksjon, noe hesten forrest burde gi deg en indikasjon på.

Stallbil

Amerikanske ROUSH er mest kjent for å forvandle blant annet Mustanger til svært rånete og svært hårete kjøretøy, men i dette tilfellet er det bare hesten som er hårete.

Les også: Denne har vært på Nordpolen!

Den meget spesielle bilen er laget for en tyrkisk produsent av heste- og kameltreningsutstyr (dette finner vi ikke på), og har blant annet en slags åpen bås som gjør at hesten kan løpe i forkant av bilen. Kupéen har plass til tre personer, vanligvis en sjåfør, trener og veterinær, som kan holde øye med hesten mens den løper.

Hvorfor? Fordi veddeløpshester fortjener den beste treningen de kan få.

Les også: Blir den verdens raskeste?

Volvosk

Opphenget er delvis basert på en Ford F-150, en bil ROUSH allerede har jobbet mye med, mens motorkraften kommer fra en femsylindret Volvo-motor på 2.4 liter.

Bilen har av forståelige årsaker automatgir, og ble satt i serieproduksjon i fjor.

Prisen er ikke kjent, men den er helt sikkert - kremt - dyr.

Kilde: Slipperybrick

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer