Her er Kinas multimilliard-flyplass

Og den er ikke liten...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kina er ikke akkurat i sparemodus når de nå forbereder seg på sommer-OL i Beijing til neste år. Bare ta en titt på denne enorme og såkalte "multimilliard-flyplassterminalen", som er under utbygging i skrivende stund.

LES OGSÅ:

38,2 milliarder.

Det første spadetaket ble tatt for fire år siden, og det har blitt jobbet jevnt og trutt mot deadline i februar neste år. Når åpningsseremonien er i gang vil Kina ha svidd av 15,2 milliarder kroner på terminalen alene og ytterligere 23 milliarder kroner på den relaterte infrastrukturen.

Den nye terminal 3 på Beijing Airport har en størrelse på over en million kvadratmeter og er designet for å takle 53 millioner passasjerer i året. Selv om du slår sammen Heathrows fem terminaler, vil monsterflyplassen i Beijing være langt større.

Det er selvfølgelig fra lufta du vil se hvor enorm terminalen faktisk er, og Kina har valgt å gi den en dragelignende utforming for at besøkende skal få et innblikk i landets symboler før de tar sine første famlende steg på kinesisk jord.

Det eneste problemet er at du må reise til Kina for å oppleve den, men trykker du på play under får du en liten sniktitt.

Kilde: fosterandpartners