Her er framtidsbilen

Her er framtidsbilen

Hvis disse MIT-forskerne får det som de vil kan din neste bil fungere som en bysykkel.

Publisert

Endeløse køer, kvelende forurensing, bompenger og grisedyre parkeringsplasser.

Joda, det er ikke alltid like gøy å være avhengig av bil på vanlig lønnsinntekt. Heldigvis ser det ut som om noen jobber med praktiske alternativer i stedet for å bare slenge ut nye avgifter, og dette City Car-prosjektet er definitivt noe av det mest spennende vi har sett hittil.

Stues som en handlevogn.

For det første er vekta lav på denne el-bilen, 500 kilo er jo tross alt ikke særlig mer enn snittvekta til en gjennomsnittlig amerikansk kjernefamilie.

Enda viktigere er imidlertid at bilen er sammenleggbar.

Ok, det var kanskje en liten overdrivelse, men bilen kan i hvert fall skvises sammen så kraftig at det skal være plass til mellom seks og åtte City Car-biler på en vanlig parkeringsplass. ( Et lite tips her bare: Husk å ta svigermor ut av bilen før du bretter den sammen.)

Ikke din eller min.

Men hvordan skal du få ut bilen din hvis den står innerst?

Poenget er selvsagt at du ikke eier en bestemt bil, du har kun disposisjonsrett, og tar dermed den bilen som er ytterst. Bilene parkeres med andre ord på spesielle steder, og løses ut når du trenger dem. Med andre ord er det omtrent det samme prinsippet vi finner på bysyklene som har blitt så populære her i hovedstaden.

Genialt ikke sant?

Kilde: DinaPenger.se og Technology Review.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer