Heaven's Landing er himmelsk

I det minste hvis du har penger nok og flysertifikat.

I USA, mulighetenes land, har fenomenet med såkalte gated communities etterhvert fått en oppblomstring som ikke står tilbake for hippiebevegelsens utbredelse i det samme landet på 60-tallet.

LES OGSÅ:

Ok, vi overdriver, men så er da USA også kjent som overdrivelsenes land.

Privat.

Disse små-samfunnene er i praksis lukka nabolag, med egne ordensregler, sikkerhetstjenester og overvåkningsrutiner. De er, ikke overraskende, befolket av velstående folk, som i hovedsak er av den oppfatning at ting var bedre før og at penger kan kjøpe lykke.

Velkommen til Heaven's Landing, det siste skuddet på community-treet.

Store eiendommer.

Nabolaget er lokalisert i nærheten av Atlanta, i et hjørne av Blue Ridge Mountains. Det har rundt 200 eiendommer til salgs, hver med rundt halvannet mål eiendom.

Midt i området finnes en fullverdig landingsstripe for privatfly, og, best av alt, hver eiendom har direkte tilgang til den halvannen kilometer lange flystripa. De heldige, styrtrike innbyggerne har dessuten fantastisk utsikt over et enormt skogområde, som selvfølgelig overvåkes av stolte, amerikanske skogvoktere.

Himmelsk hangar.

Flyhangarene er et kapittel for seg selv. De ser mer ut som et boligkompleks enn et flyhus, og har blant annet fullverdig bad og toalett, ornamenterte vinduer, og egen balkong. Krangler du med kona er det altså ikke noe problem å flytte inn i hangaren for kortere eller lengre perioder.

Og ingen vil bli plaget av uteliggere, svevestøv fra biler, utslipp fra tungindustri eller andre uheldige konsekvenser av moderne livsførsel.

Men har de bredbånd? Eller DVD-utleie og smågodtkiosk? Se, det sier saken ingenting om.

Kilde: Gizmodo