Halsbrekkende smykkekunst

Det tar tid å lage dyre smykker.

De dyreste juvelene jeg har på meg akkurat nå er en marihøne som fløy inn vinduet og satte seg på høyrearmen. Men når feriepengene kommer ...

LES OGSÅ:

Jubileum.

De har som har litt mer penger, og som kan bruke litt mer tid på å representere seg selv i sosiale sammenhenger med for eksempel Petter Stordalen eller Trygve Hegnar, vil kanskje vurdere smykket som nylig ble vist fram i anledning Norges Gullsmed Forbunds 100-års jubileum.

Da bør de forberede seg på å stille bankgarantier til en verdi av 22 000 000 kroner, eller tjueto millioner hvis du vil ha det bokstavelig.

Diamantstykket består av hvitt gull og ettusenfirehundreogsekstifire (1464) diamanter på til sammen 63,57 karat.

Den største.

Prikken over i-en, kronen på verket og rosinen i pølsa er en spesialslipt Mont Blanc-diamant på 6,12 karat som det tok hele åtte år å utvikle. Tålmodighet er en dyd, men så får en da også betalt for den til slutt. Hoveddiamanten har fått navn etter Mont Blanc, en av verdens angivelig ledende produsenter av luksusprodukter.

Ifølge daglig leder av Heyerdahl Juvelér i Oslo, Thomas Heyerdahl, har det aldri vært et dyrere smykke på norsk jord.

- Diamanter står for følelser, tidløshet og substans. Dette er noe vi mennesker vil legge mer vekt på fremover i en tid (hvor) vi oversvømmes av billige varer over alt. Det er spesielt gøy at vi som gullsmed i Norge klarte å få dette smykket til Norge til glede for alle som fikk æren av å se dette med egne øyne på visningen, sier Thomas Heyerdahl via en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjendissmykke.

Smykket har før norgesbesøket blitt flørtet og kjælt med av både Jennifer Lopez og Eva Green, og prisen og kjendisfaktoren tatt i betraktning er det ikke rart at smykket til enhver tid ble voktet av to livvakter med skuddsikre vester under oppholdet i Norge.

Vi kunne naturligvis voktet smykket med vår patenterte strikkpistol og tomatbokskanon hadde vi blitt spurt, men det ble vi altså ikke.