Gullbilene

Når bilen er i gull trenger du sterke solbriller.

Hva er det med gull? Det skal vi seg: Gull er dyrt, derfor er gull per definisjon pent. Det har vel ingen bevist bedre enn hiphoperne som kliner gull utover hele tanngarden, og tror at ingen kan ta dem nå, nå er de uovervinnelige for de har gull på tennene. Så stuper plutselig platesalget, og de må pantsette gulltennene for å få råd til billigkneip på Rimi.

LES OGSÅ:

Kompakt gull.

De to bildene du kan se store bilder av til venstre befinner seg i samme gata, bokstavelig talt. Bokstavelig talt? Ja, fordi de faktisk er kjørbare. I gata.

Den første av bilene, en modifisert Benz Smart, er en minibil som produsenten har forsøkt å blåse opp for anledningen med litt gull. Bilen ble vist fram under Tuning World Bodensee 2007, og er dyppet i så mye gull at noen bør sjekke gullreservene til Norges Bank, sånn for sikkerhets skyld.

Bilen er energi-effektiv, kompakt og miljøvennlig (les: lave CO2-utslipp), og kan naturligvis ikke kjøpes i gull. Dette er bare markedsføring.

Porsche er gull.

Den andre bilen i bildespesialen til venstre er en gullbelagt Porsche Boxster, en bil vi vanligvis kunne tenkt å anskaffe etter en beskjeden Lotto-gevinst, eller en god dag med "hvor er sprettballen under de tre pappbegrene?" på gata.

Dette, derimot. Bilen er laget i, med og av den tyske byen Pforzheim, som er kjent som "the city of gold". Ikke "byen med god smak", med andre ord.

Alle de viktigste delene på bilen, fra rattet til dørhåndtakene og chassiset, er gullplettert (det heter visst det) i 22 karat hamret gull.

Til sammen ni biler vil bli underlagt den samme behandlingen, og de vil bli solgt til hiphopere, finansmagnater og andre som stadig vekk finner kontanter i sengeteppet, i brødskuffa, i kjøleskapet og i fryseboksen.

Prisen er ikke kjent, og det er det sikkert en grunn til.

Kilder: Luxury Launches og