Gravrøveri gjør rik

Han som har knabbet denne er et hestehode foran.

Publisert

Dette hestehodet i bronse stammer fra det siste keiserlige dynastiet i Kina, det såkalte Qing-dynastiet som regjerte fra 1644 til 1912.

En eller gang i løpet av denne perioden kom imidlertid en tomb-raider innom og rasket med seg godbiten, og nå skal den Taiwanske eieren selge hodet via auksjonshuset Sothesby`s.

Det er ventet at budgivningen vil trekke inn drøye 7.7 millioner dollar, noe som tilsvarer ufattelige 45,7 millioner norske kroner.

Litt historie.

Bronsehodet var opprinnelig del av en fontene ved det kinesiske sommerpalasset Yuanmingyuan, inntil det ble stjålet av britiske og franske tropper. Nå har det altså endt opp hos en taiwansk samler, som egentlig er omskrivning for profesjonell heler.

Kinesiske myndigheter anser naturlig nok hestehodet som tyvegods og vil ha det tilbakefør. Men det nekter altså både samleren og Sothesby`s, de vil jo ikke gi fra seg pengene heller.

Kilde: BornRich.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer