Fullstendig snudd på hodet

Det finnes alltid noen som skal gjøre det anderledes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan synes som en fullstendig naturstridig ting å gjøre, omtrent som å ta på syltetøy på brødskiva før du tar på smør, men en bygning i gamlebyen i London blir i disse dager revet på en veldig uvanlig måte.

LES OGSÅ:

Rivining begynner nemlig nederst.

Støtte.

Den såkalte P&O-bygningen skal bort til fordel for en 52-etasjers glass-skyskraper, men i mellomtiden står den som et monument over at ting ikke alltid er hva de synes.

Men hvorfor kollapser ikke de gjenværende etasjene når fundamentet under forsvinner? Fordi hver etasje er festet til en gigantisk bærebjelke øverst i bygget, som støttes opp av den tykke betongkjernen i midten.

Ifølge sjefen for rivningsjobben må en først fjerne vekta fra de bærende delene først, altså etasjene, før bare kjernen i sentrum står igjen. I tilfelle noen skulle tro noe annet: Den rives på vanlig måte, fra toppen og ned.

Høyreist.

Den 15-etasjers bygningen sto ferdig i 1965, og er én av bare fire slike bygninger i Englands hovedstad som er bygget på denne måten.

Glassbygningen som tar over området (sjekk stort bilde til venstre) har fått det ikke spesielt velklingende navnet Ostehøøvelen Osterasperen (denne korringeringen er gjort til ære for vår leser Martin), angivelig fordi den ligner på en.

Rasperen blir med sine 224 meter områdets høyeste bygning, og den er kun 11 meter lavere enn Storbritannias største bygg, One Canada Square.

Kilde: Gizmodo og Daily Mail

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!