Fra Paris til Kina på steroider

Høyere, høyere, høyere. Pariserhjulet vokser.

Hvis kineserne klarer kontrollere Internett-tilgangen til millioner av mennesker, er det vel en smal sak å bygge et pariserhjul som knuser gamle rekorder med hammer og sigd.

LES OGSÅ:

Byggingen av kjempehjulet begynte forrige mandag, men planene om at det skulle stå ferdig innen neste års olympiade i den kinesiske hovedstaden Beijing er allerede skrinlagt.

Meter på meter.

Hjulet, som har fått det åpenbare, aksentpregede navnet Beijing Great Wheel, har gjennomgått en rekke designmessige forandringer, og er nå planlagt ferdig i løpet av 2009.

Kina sparer som kjent ikke på kruttet om dagen - det ble tross alt funnet opp der - og hjulet vil nå hele 207 meter over bakken på det øverste punktet. Hvis det er ett sted du ikke vil bli sittende fast for lenge, så er det her.

Tusenvis.

Den runde giganten vil ha kostet drøye en halv milliard kroner når det står ferdig i Chaoyang Park om et par år, men det kan til gjengjeld frakte 40 passasjerer i hver av de 48 luftkondisjonerte kupéene, så billettinntektene bør bli betydelige.

For de som ikke kan regne: Det blir 1920 turister per runde. Gang det med en hundrelapp (kanskje mer, kanskje mindre), så har du en omsetning på neste 200 000 per tur.

Vi føler oss som børsanalytikere når vi skriver slike ting, men av og til er det nødvendig å skitne til hendene med litt tallknusing.

Kilde: Spluch