For et kamera

Og for noen bilder!

Mens du ligger i fosterstilling på sofaen og ergrer deg over at 8-megapiksel-kameraet du kjøpte i vår allede har blitt erstattet av en ny, bedre og billigere modell med 12 megapiksler, kjører en mann ved navn John Chiara rundt i San Francisco med et monsterkamera på tilhengeren(!) og tar bilder som megapikselhysterikerne sannsynligvis aldri vil klare å overgå.

LES OGSÅ:

Sa vi tilhenger? Ja, og det er bare begynnelsen.

Tilhengerbilder.

Chiara er utdannet fotograf, men skiller seg ut fra de fleste av sine kolleger gjennom å ha forkastet ordinære speilreflekskameraer til fordel for et hjemmesnekra gigantkamera som er så stort at det kun kan fraktes på tilhenger mens det jaktes på motiver.

Ved å benytte de samme prinsippene som såkalte knappehullskamera gjør, bare i veldig stor skala, tar frisco-kunstneren bilder ved å slippe lys gjennom en stor linse, før det fanges opp en film-liknende flate bakerst i kameraet.

Håndstyrt.

Tilhengeren fungerer som kameraets stativ, og kan tiltes i ene og andre retningen ved hjelp av støttebein. Eksponeringen styrer Chiara ved å plassere deler av hånda si over linsa, mens selve filmen fremkalles ved hjelp av enorme mengder kjemikalier og et kloakkrør.

De fleste motivene ser ut som øde landskap der lyset er litt rart, fokuset uklart, og eksponeringen både i over- og underkant, men det er også mye av hensikten: Chiara ønsker nemlig at kameraet er synlig i bildet, og sier selv at hans foretagende er "delvis fotografi, delvis happening, og delvis skulptur".

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amen.

Sjekk videoen under for en beskrivelse av hele prosessen, eller sjekk noen av bildene til Chiara her eller her.

Kilde: Gizmodo