Fly By Wire: Flyskrekk satt i system

Redd for høyder? Fint.

Det er grenser for mye moro du kan ha med klærne på. Å snurre rundt i hagen i full vinteruniform er riktignok fantastisk underholdende, men bare fram til innsiden av magen tar turen til utsiden.

LES OGSÅ:

Der skal den ikke være. Like fullt finnes det altså mennesker som mer eller mindre frivillig fremkaller det vi antar er rundt femti prosent av følelsen du sitter med i en Boeing 737, idet den raser mot bakken fordi Syden-Lars (21) tok feil av toalettdøra og utgangsdøra.

Fly By Wire er for dem.

Kiwi-land.

New Zealand er foreløpig mest kjent for Ringenes Herre-regissør Peter Jackson og kiwi-fuglen, men en doning som holdes oppe av et system av stålvaiere, og som sender deg fram og tilbake i lufta i rundt sju minutter uten opphold, kan fort klatre øverst på lista.

Verdens raskeste underholdnings-flytur, kalles den, og hvis du ser på videoen under har du sannsynligvis ingen innvendinger.

Motorisert.

Etter å ha gitt deg forsikringspapirene instruksjonene du trenger for å overleve, heises du langsomt opp i lufta via vaier-opphenget, helt til du henger med baken i været og ansiktet mot bakken.

Så fyrer de opp motoren, før du stuper mot bakken i en hastighet av altfor hurtig. Du har mer eller mindre full kontroll over gasspedalen og hastigheten, og styrer i stor grad flyretningen selv.

Normale mennesker ville forlangt at de fikk betalt for å utsette seg selv for en slik flytur, men du må ut med rundt 600 kroner for den relativt sett korte flyturen. Hvis du virkelig elsker turen kan du betale 200 kroner ekstra, så får du to minutter ekstra i lufta.Kilde: Gizmodo