Flip Ship går i dybden

Den mest utrolige båten vi har sett. Punktum.

Tenk tilbake på din egen innsats i gym-timene på barneskolen, og hvor ufattelig vanskelig det var å stå på hodet. På den tida veide du kanskje rundt 40 kilo, men samme hvor mye du prøve å holde stillingen i mer enn tre sekunder, så endte du opp med vondt i ryggen og trøst fra læreren.

LES OGSÅ:

Nå kan du flippe ut.

Med det friskt i minnet er det vi introduserer Flip Ship, det mest spektakulære skipet verden har sett siden Noahs Ark (som nesten ingen så fordi syndefloden tross alt utslettet de som kunne sett Noah).

Flip står for "Floating Instrument Platform", og er som navnet så vidt indikerer et forskningsskip - og ikke et skip som bare forsøker å imponere tilskuerne. Det er et hjelpemiddel for havforskere, som ved hjelp av en rekke instrumenter kan undersøke alt fra bølgehøyde og akustiske signaler til vanntemperatur og vanntetthet. Flip kan også innhente meterologiske data.

Uten motor.

På grunn av faren for forstyrrelser av de akustiske måleinstrumentene, har ikke skipet noen motor. Det må derfor tøyes ut på havet av en slepebåt, før det på egen hånd går fra horisontal flytestilling til vertikal forskningsstilling.

Det over 108 meter lange og 700 tonn tunge skipet har et mannskap på fem, men har plass til så mange som elleve forskere. Skipets lengste del består stort sett bare av tomme rom. Når disse er fylt med luft flyter skipet i vanlig, horisontal stilling, men idet de fylles med sjøvann vil den tyngste delen i løpet av 28 minutter synke ned mot havbunnen, mens den operative delen forblir over havflaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

To av alt.

Det er også her mannskapet befinner seg, men de kan faktisk leve ganske normalt - til tross for den noe uvante arbeidssituasjonen. Skipets oppholdsrom er nemlig laget for å kunne brukes både i vannrett og loddrett stilling, og til og med toalettet er laget slik at det finnes ett på gulvet og ett på veggen (se bildene til venstre). Resten kan du tenke deg til selv.

Flip Ship er svært stabilt, og selv ikke en storm vil sette det ut av spill, ettersom mesteparten av skipet befinner seg i stabile forhold under vann.

Se den utrolige flippe-videoen av Flip Ship ved å trykke på PLAY under!

Klikk her for mer galskap!

Kilde: Fogonazos