Ferretti 630 er nesten en Ferrari

Ferretti 630 er nesten en Ferrari

Yachten som stabiliserer sjølivet ditt.

Publisert

Få ting kler en pent kledd millionær eller milliardær som sjøsyke, og det vet den italienske båtprodusenten Ferretti helt uuudmerket.

Ferretti 630 er luksusyachten som gjør fritida enklere for de som ikke tåler opphold på gyngende grunn.

Gyro!

Den 20 meter lange og 36 tonn tunge båten har et 70 kilos aluminium- og stålgyroskop installert på bunnen av skroget. Gyroskopet, som enkelt sagt er et apparat for å måle eller holde en gjenstands stilling i rommet, er tilknyttet en elektrisk motor. Hvis sjøen blir røff og båten urolig, vil gyroskopet spinne mot hellingen eller krengingen, og således bidra til å holde den på rett kjøl.

Systemet har fått navnet Anti Rolling Gyro, eller ARG for alle som liker forkortelser, og skal fungere så bra at selv bestikk og annen løsøre rundt i båten blir liggende der de lå før bølgebandet spilte opp til dans.

Godt utstyrt.

Ferretti 630 har tre lugarer, men forsøk å få deg rom i hovedlugaren - den har nemlig egen massasjesalong. Hvis ikke det går kan du alltids slappe av i den polstrede utendørssalongen på løpebroa.

For rundt 18 millioner kroner får du også bra med krefter under, eh, panseret?! Yachten kommer i to utgaver med to forskjellige motorer. Den minste har en ti-sylindret motor med 1100 hestekrefter, mens den største og tolv-sylindrete varianten har 1224 hestekrefter. Det gir en toppfart på henholdsvis 31 og 33.5 knop.

Med plass til 18 personer ombord er dette altså ikke båten du kappkjører med havnepolitiet, men et sted for fest og rølp i cruise-hastighet.

Kilde: Luxist

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer