Et kunststykke av dimensjoner

Det gjelder å tenke stort hvis en vil bli husket som en stor kunstner.

Nylig presterte den britiske kunstneren Damien Hirst å sjokkere kunstverden med et dødninghode kledd i diamanter, verdsatt til cirka 600 millioner kroner. Ham om det, og den styrtrike gjøken som eventuelt måtte kjøpe det til samlinga si som alltid står innelåst i en bunkers i kjelleren.

LES OGSÅ:

Full rotasjon.

Skulptøren Richard Wilson er også britisk, og en av landets mest kjente, men han har laget et kunstverk som er mye rimeligere og mye morsommere å se på.

Verket har han kalt Turning The Place Over, og det mener han helt bokstavelig.

I en bygning i Liverpool har han, sammen med ingeniører og bygningsarbeidere, skåret ut et åtte meter stort egg-formet hull, og ved hjelp av tung mekanikk og teknologi kan den utskårne biten vende bygningen med innsida ut, omtrent som et vindu åpnes og lukkes.

Hvorfor?

Kulturuke.

Fordi han kan, og fordi Liverpool er den europeiske kulturhovedstaden i 2008. Det betyr mange feite tilskuddsordninger, og byen har da også bidratt med rundt to av de fem millionene verket har kostet å utvikle og montere.

Bygningen med det oppsiktsvekkende verket er lokalisert like i nærheten av en av byens travle stoppesteder for kollektivtrafikken, noe som bør sørge for like oppsiktsvekkende "besøkstall".

Rotasjonen skjer ved hjelp av en rotor som vanligvis brukes i skips og atomkraft-industrien. Det kan forklare hvorfor prosjektet tross alt har kostet litt penger.

Sjekk den utrolige videoen ved å trykke på PLAY under!

Flere vanvittige saker her!

Kilde: Spluch