Et kaldt hjem fra den kalde krigen

Et kaldt hjem fra den kalde krigen

Denne tomvåpen-basen kan bli din. Nei, vi tuller ikke.

Publisert

Hvis det skulle finnes én gjenstand som kan definere maxi-kategorien her på dingz.no, så må det vel være denne?

Vi visste at alt (og ingenting) finnes på eBay, men en utrangert base for amerikanske atomvåpen? For å overgå dette må en sannsynligvis legge ut Sør-Afrika for salg.

Only in America.

For 8.27 millioner kroner kan nemlig Titan 1-atomvåpenbasen bli din. Den var tidligere kjent som Larsen Air Force Base Complex 1A Titan ICBM, så vi kan forstå hvorfor navnet ble forenklet.

Basen er lokalisert i Central Washington, og ifølge annonsen ligger den bare ti minutters kjøring fra nærmeste motorvei. Fint å vite når du skal ut og handle.

(For ordens skyld: Det er naturligvis staten Washington det er snakk om. Det er blant annet derfor det ikke står Washington DC i avsnittet over. Denne presiseringen er gjort til ære for vår leser "ventle".)

Enormt område.

Eiendommen er på drøye 230 000 kvadratmeter hvis du vil sammenlikne med leiligheten din, og blir selvfølgelig ikke levert verken med atomraketter med aktive stridshoder, eller uniformert militærpersonell som kommanderer deg rundt fra morgen til kveld.

(Trykk på bildene til venstre for store bilder av eiendommen!)

Det du derimot får med er seksten undergrunnsbygninger, inkludert tre 48-meter høye rakett-siloer (gjemmeleken har aldri vært morsommere), et 30 meter stort kontrollsenter, og et enormt strømforsyningsrom på rundt 38 meter, alt etterlevninger etter den kalde krigen.

Leie?

Hvis du ikke har råd til å betale hele beløpet kontant, er det også mulig å lease området i inntil 30(!) år, med mulighet for fornyelse.

Vi ser for oss at området blir plukket opp av en halvgal millionær med mye penger og mye fantasi, som ønsker et helt område for seg selv der han kan leke James Bond i "From Russia With Love" uten å bli forstyrret.

Er denne gale personen deg? Da kan du trykke på kjøpsknappen her.

Er nysgjerrigheten fortsatt ikke tilfredsstilt kan du se en rekke historiske videoer av Titan 1-basen her.

Kilder: Gizmodo og eBay

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer