Draculas slott til salgs

Nå har du sjansen til å kjøpe ditt eget spøkelsesslott.

Det er ikke ofte man finner slike eiendommer i boligannonsene. Det legendariske og mystiske Bran Castle i Transylvania ble nylig lagt ut for salg og er forventet å dra inn 135 millioner dollar, altså godt over en halv milliard kroner.

LES OGSÅ:

Slottet har lenge vært en populær turistattraksjon på grunn av sin blodtørstige historie. Det var nemlig akkurat her Bram Stoker fant inspirasjon til å skrive historien om Dracula.

Ryktene sier at Prince Vlad the Impaler, krigsherren som Dracula er bygd på, overnattet i slottet en gang på 1400-tallet.

Hemmelige ganger.

Bygningen troner på toppen av en 61 meter høy klippe og kan friste med 57 gjesterom og et stort gårdsrom. Men mest spennende er alle de underjordiske gangene som selvfølgelig følger med på kjøpet. Du bør kanskje ha med deg både kart og kompass før du begynner å utforske dem, hvis ikke kan du rett og slett gå deg vill.

Med tanke på at slottet ble bygget i 1212 og har en historie som involverer, krig, vampyrer og spøkelser, er det heller ikke godt å si hva du kan møte på nede i de mørke gangene.

Selv om du har råd er du ikke garantert å få kjøpe bygningen. Selgeren, som for øvrig er av kongelig slekt, vil kun selge dersom den rette kjøperen melder seg. Slottet skal behandles med respekt og du må være villig til å la de innfødte (flaggermusene) få fortsette å bo der.

Familien har forsøkt å selge tidligere, men har altså ikke lykkes. Har du mye penger på bok er genuint interessert i skrekkfilmer, kan kanskje dette være drømmehuset.

Kilde: trendhunter