DJ-bilen er svært høylytt

Er det kunst, eller er det bare lyd? Hvem bryr seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møt Olaf. Olaf Mooij. Kunster, nederlender, og muligens også flaskesamler i helgene. Kunstnere skal jo også ha noe å leve av.

LES OGSÅ:

Olaf har laget rånernes våte drøm, og den er så våt at vi trenger et havnebasseng til å holde alt vannet.

Sierrakjerra.

DJ Mobile høres ut som navnet på en syden-DJ, men er navnet på Olafs vanvittige høyttalerbil. Den ombygde Ford Sierraen er resultatet av den nederlandske kunstnerens besettelse med å lage det vi i mangel av et bedre uttrykk kan kalle "kunstneriske biler", en besettelse som begynte i 1999 da Mooij for første gang kledde biler i parykk. Ja, parykk. Er dét også galt nå? Biler har vel hårviker, de som alle andre?

Høyttalerkjerra har forsterkere og to platespillere på innsiden (lykke til med å holde stiften nede på plata mens en kjører), og konseptet skal være inspirert av Faithless sin rave-pop-klassiker "God Is A DJ", og av - hold deg fast - pavens popemobile.

Videobevis.

Den noe assymmetriske plasseringen av høyttalerne skal angivelig være aerodynamisk gunstig, i den grad det er viktig på en bil som dette.

DJ Mobilen har gjort flere gjesteopptredener på ulike kunstarrangementer i Nederland, men kanskje den velstående bærumsrussen kunne betalt Olaf noen kroner ekstra slik at han kan ta den med seg til neste års russetreff?

Sjekk videoen under for å se hvordan det ser ut når Olaf råner.

Kilde: Gizmodo

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!