Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Ingemannsland har aldri hørtes så tiltrekkende ut som dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du husker hvordan du elsket å gjemme deg under eskene som julegavene var pakket inn i, eller hvordan det lille rommet under trappa ble forvandlet til ditt private kongerike, langt, langt borte fra alle som hver dag ville fortelle deg hva du skulle ha på deg, spise og drikke?

LES OGSÅ:

Var det ikke deilig å være 27 og bo hjemme hos mor og far? Nå kan du gjenoppleve den fantastiske perioden, i det minste hvis du har rundt 50 millioner kroner liggende.

Ikke landfast.

Det er prisen på No Mans Land Fort, en viktoriansk sjøfestning som nå er til salgs fordi den forrige eieren og firmaet hans fikk problemer med loven.

Festningen ligger 1.6 kilometer utenfor Portsmouth-kysten i England, og ble opprinnelig bygget mellom 1861 og 1880 for å huse 80 britiske soldater som skulle beskytte det engelske fastlandet mot de gale franskmennenes marine (og, vil vi tro, deres sære matvaner). Kostnadene endte på hele fem millioner kroner, en vanvittig sum for mer enn 130 år siden, selv når prisen korrigeres for inflasjon.

Hotell.

Hva gjør man med en slik tilsynelatende meningsløs konstruksjon i dag?

Lager et luksushotell. Det sier seg nesten selv.

No Mans Land Fort har i dag 21 spesialinnredede hotellrom, to landingsplasser for helikopter, og et oppvarmet, innendørs svømmebasseng. Hotellprosjektet ble virkeliggjort i løpet av 1980-tallet, og initiativtakerne sørget også for å installere gymsal (o' hellige svettelukt fra gummigymsokker!) og flere boblebad.

Sekstimeter'n.

Hele det sentrale området i midten av festningen er i dag dekket med glass, så regn, storm og høye bølger bør ikke være noe problem for heldiggrisen som får tilslaget.

Festningen er drøye 60 meter i diameter, og raver over 18 meter over sjøflaten. Vanntilførselen kommer via et borehull gravd ut i sjøbunnen, og den kunstige øya har dessuten egen strømgenerator.

Den nesten tjue år lange byggeprosessen benyttet seg av den tids ypperste ingeniørkunst, blant annet i form av enorme granittblokker som ble flyttet fra land til vann, og deretter senket ned på fundamenter i sjøen. Da basen var på plass kunne en endelig begynne å bygge selve festningen.

Og nå kan den altså bli din. Er det ikke vakkert?

Kilde: Spluch