Denne flyplassen vil du ikke lande på

Verdens første kommersielle romflyplass koster deg dyrt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De flyvende bilene og tidsmaskinene er fortsatt ikke å se verken på E6en eller i et hjørne på din lokale McDonalds, men nå som verdens første kommersielle flyplass for romskip snart skal bygges, kan vi endelig klappe inn framtida.

LES OGSÅ:

Men, ja - romskip.

Futurama.

Den spektakulære flyplassen skal etter planen påbegynnes allerede neste år, forutsatt at diverse byggelisenser og andre formaliteter går i orden, og vil stå ferdig mot slutten av 2009 eller begynnelsen av 2010.

Spaceport America vil ligge i en ørken i New Mexico, USA, og det 9290 kvadratmeter store anlegget vil altså bli den første dedikerte flyplassen for trafikk fram og tilbake til verdensrommet. Det høres ut som science fiction eller et resultat av overdreven bruk av sentralstimulerende middel, men det vil snart være like virkelig som vann og brød.

<-- Trykk på de små bildene til venstre for STORE bilder av den utrolige romflyplassen!

Jomfruelig.

En av mennene bak de høytflyvende planene er Virgin Atlantics-flyselskapets fortsatt fremadstormende og smørblide Richard Branson. Flyplassen blir følgelig også base for selskapets galaktiske napoleonsprosjekt, Virgin Galactic.

Terminalene og hangarene som bygges i tilknytning til flyplassen vil også kunne ta imot vanlige fly, i tillegg til å huse blant annet Virgin Galactics administrative hovedkvarter. Ettersom romselskapets planer for kommersielle flyvninger til rommet inkluderer et tre-dagers kurs for de som har kjøpt billett, vil det også bygges fasiliteter som kan forberede passasjerene i forkant av turen, og eventuelt bearbeide eventuelle traumer som måtte oppstå i etterkant - som at bankkontoen er tom etter at den stive billettprisen er betalt.

Lyst til å lese flere sinnsyke fly-saker? Her er topp-lista du leter etter!

White Knight.

Vedlikeholdshangaren alene vil forøvrig romme opptil to White Knight Two og fem SpaceShip Two-romskip, der sistnevnte tilhører Virgin-gruppens romprosjekt.

Spaceport America er estimert å koste 180 millioner kroner, en svært beskjeden sum i flyplass-sammenheng, og en konsekvens av blant annet den svært beskjedne størrelsen på den romskipliknende, bølgeformede hovedbygningen. Gardermoen flyplass i Oslo kostet til sammenlikning 11.4 milliarder kroner, men har litt andre dimensjoner enn denne lilleputten.

Spar nå.

Selv om Richard Branson og Virgins uttalte mål er å gjøre vektløse turer i rommet tilgjengelig for vanlige og ikke spesielt styrtrike folk som Homer Simpson og, tja, Øystein Sunde, blir en tur med Virgin Galactic litt dyrere enn tur-retur-billett til New York.

Flyvningene skal etter planen skal iverksettes så tidlig som 2009, og kan allerede forhåndsbestilles her, men ikke glem å svindle arbeidsgiveren eller bestemora di før du trykker bestill.

Én billett koster nemlig 200 000 dollar, eller 1.2 millioner kroner. Hele billettprisen betales ikke før du faktisk reiser, men Virgin Galactic vil likevel ha et depositum på 120 000 kroner.

Du kan se video av hvordan Virgin Galactic har tenkt seg at verden ser ut i 2009 her!

Flere utrolige, morsomme og tøffe saker får du her!

Kilde: BornRich.org