Darth Vader Balloon er et luftslott

Er det en fugl? Et fly? Nei, det er Darth Vader!

Det var en tilfeldig søndag i mars, og for første gang som jeg kan huske i løpet av mine ni år i Oslo så jeg plutselig en luftballong sveve langsomt over himmelen. Så, et stykke unna, kom det én til. Utrolig nok kan de uskyldige skapningene se ganske illevarslende ut, og for alt jeg visste kom det en gal italiensk hær like bak.

LES OGSÅ:

Det gjorde det ikke.

Invasjon?

Hadde jeg derimot sett denne vanvittige Darth Vader-luftballongen seile over Oslo sentrum hadde jeg lagt meg ned på kne, bedt mine siste bønner, før jeg sverget troskap til den mørke siden for alltid.

Heldigvis er det uskyldigere krefter som står bak monsteret. Benoît Lambert er i overkant entusiastisk overfor Star Wars-filmene, og sammen med en annen entusiast, Nicolas Lelong, og den anerkjent luftballongprodusenten Cameron Balloons har de i løpet av åtte uker laget Darth Vader Balloon.

Velsignet.

Lucasfilm, opphavsmennene til Star Wars-merkenavnet, har til og med gitt prosjektet sin velsignelse, under forutsetning av at den heliumdrevne ballongen ikke brukes til kommersiell virksomhet.

Bakmennene har tatt seg en bitteliten kunstnerisk frihet ved å legge grå skyggefelt rundt ansiktet til den onde, mørke mannen fra Star Wars, rett og slett fordi det gir ballongen bedre 3D-effekt for de som står og stirrer mot himmelen.

Darth Vader Balloon er 26 meter høy (inkludert kurven), 21 meter bred, og har en dybde på 24 meter. Den har plass til 3000 kubikkmeter varmluft, og kan frakte to passasjerer og en pilot - med unntak av når Darth Vader er med. Han vil helt sikkert fly den på egenhånd.

Kilde: Boing-Boing