Cosmic Muffin har levd minst to liv

Dette var en gang en Boeing 307 Stratoliner. Nå er det en båt.

Den relativt absurde, flytende doningen på bildet har overlevd en verdenskrig, en orkan og opp til flere millionærer. Båten går under det sjarmerende navnet Cosmic Muffin og var opprinnelig et fly av typen Boeing 307 Stratoliner.

LES OGSÅ:

Gammel helt.

Stratoliner stammer fra helt tilbake til 1937 og var verdens første passasjerfly med trykkabin. Det ble kun laget ti eksemplarer i verden, og ett av dem havnet i hendene på den legendariske piloten og filmskaperen Howard Hughes, som fikk hele innsiden av flyet ombygd til et kontor.

Etter å ha skiftet eier et par ganger havnet Stratoliner til slutt hos piloten Kenneth W. London, som etter sigende skal ha betalt knappe 62 dollar for flyet på en auksjon i 1969. Grunnen var at flyet nå var i en elendig forfatning, og tømt for alle verdier etter at forige eier gikk konkurs. Siden flyet hadde pådratt seg alvorlige skader etter en orkan, var det dessuten ikke snakk om at det noen gang ville kunne innta lufta igjen.

London fjernet derfor vinger og hale og gjorde flyet sjødyktig.

Men historien stopper ikke der. Noen år senere ble flybåten plukket opp av David Drimmer. Selskapet hans, PlaneBoats, bygde om hele båten og døpte den til slutt Cosmic Muffin.

Resultatet av forvandlingen kan du se bilder av til venstre!

Original cockpit.

Mye ombygging til tross, en del av det originale flyet er fortsatt intakt. I cockpiten lever de gamle kontrollspakene i beste velgående, noe som får styringssystemet til å se mye mer avansert ut enn det egentlig er. Fartøyet er i stand til å tøffe bortover havet i et bedagelig tempo på 17 knop, noe som passer bra til alderen. Husk at flykroppen nå er hele 70 år gammel.

PlaneBoats har utstyrt Cosmic Muffin med blant annet elektrisitet, sanitæranlegg og klimaanlegg. Det gode, gamle interiøret har også gjennomgått en kraftig oppussing.

Cosmic Muffin kan i dag observeres i Fort Lauderdale i Florida, og er av og til åpen for turistbesøk.

Du finner masse bilder av flybåten til venstre!

Ett eksemplar igjen.

Det finnes bare ett fly igjen av typen Boeing 307 Stratoliner som ikke er skadet. Det kan du se hos National Air & Space Museum i Washington, D.C.

Kilder: bornrich, powerandmotoryacht