Cessna Citation Sovereign er suverent

Petter Stordalen har vært på shoppingtur med sin gode kamerat Øystein Stray Spetalen.

Det finnes øyeblikk hvor en er litt større i munnen enn andre ganger. Vår alles finanshelt Petter Stordalen har i en øvelse som kombinerer både C-momenter fra turn og det politiske språket vi kjenner fra Stortinget ("ingen kommentar") forsøkt å kombinere både aktiv miljøvern og innkjøp av privat jetfly.

LES OGSÅ:

Det er ikke så lett.

Innsidevandel.

I dingz.no dømmer vi ingen, bortsett fra de som leser konkurrerende nettsteder. Derfor viser vi deg bilder fra innsiden av Cessna Citation Sovereign, som er samme modell som Spetalen og Stordalen har investert sine hardt tjente penger i.

Prisen på det forretningsvennlige flyet er 105 millioner kroner, og hvis en skal dømme etter utside- og innsidebildene er det verdt pengene - så sant du ikke er Moder Jord, da. Da kommer du til å hoste og harke litt hver gang noen fyrer opp jeten.

Se store bilder til venstre!

Interiøret er ellers akkurat så utsøkt som en forventer. Legg for eksempel merke til barskapet, som har plass til et like stort utvalg drikke som et gjennomsnitts Vinmonopol i distrikts-Norge.

Også garderobeplassen er mer enn stor nok for vekledde menn (og damer), og cockpiten er så lekker at flyverne sannsynligvis bruker pakketeip for å fjerne støv fra uniformen før de setter seg i stolene.

Flyet har ellers en topphastighet på respektable 848 km/t, en makshøyde på 35 000 fot og veier totalt 9525 kilo. Citation Sovereign har plass til åtte passasjerer, og når det lander ser det ut som på videoen under.

<

NB! Dette er naturligvis ikke bilder fra Stordalens egentlige fly, men det har du sikkert allerede forstått.

Kilde: Cessna

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.