Carbon E7: Rå amerikaner

Spektakulær amerikansk politibil med tysk motor.

Legg merke til bakdørene Foto: Bilder fra produsentens nettsider.
Legg merke til bakdørene Foto: Bilder fra produsentens nettsider. Vis mer
Publisert

Det er nok ikke så mange som har hørt om selskapet Carbon Motors her til lands, og det er strengt tatt ikke så rart heller. Det amerikanske selskapet startet nemlig opp så sent som i 2003, og har bare et mål: Å lage politibiler fra bunnen av, slik at politimennene skal ha en så sikker og trygg arbeidsplass som mulig.

Og nå begynner lanseringen i 2012 å nærme seg med stomrskritt.

100 prosent

Carbon er selvsagt ikke alene om å tilby politibiler, men til tross for heftig design er konkurrentenes alternativer, f.eks Ford Police Interceptor i bunn og grunn ombygde familiebiler.

For Carbon E7 er i stedet bygget helt fra grunnen av, av politimenn for politimenn, og som de sier selv skal den være «Built to kick some butt».

Bilene skal leveres patruljeklare, inkludert politimerking, og alt det utstyret som moderne politibiler skal ha i dag.

Blant annet er fører- og passasjer-kupeen to helt separate enheter. Hovedtanken er at gjenstridige passasjerer ikke skal forstyrre de to i forsetet. Passasjerkupeen er også laget i et materiale som er lett å holde ren, den kan faktisk spyles...

Bilen skal tåle en kollisjon bakfra i 120 km/t, har integrerte signallys, seter med både oppvarming og luftkjøling (praktisk når du sitter der med skuddsikker vest), samt våpenholdere (automat/hagle) mellom forsetene - i tillegg til at setene er utformet slik at fører og medpassasjer skal kunne ha på seg sine personlige våpen mens de kjører.

Den innebygde datamaskinen i bilen kan videre betjenes med stemmen, noe som er praktisk under biljakter i høy fart, samtidig som bilen har full tilgang til politiets datasentraler. Legg også merke til at bakdørene åpnes feil vei, noe som har vært ønskelig for politet; ettersom det gjør det enklere å kontrollere kjeltringene.

BMW-motor

I disse klimatider gjør Carbon et poeng av at E7 skal være langt mer drivstoffvennlig enn dagens amerikanske politibiler, som stort sett kjører rundt med bensinslukende V8-ere under panseret.

Carbon har derfor bestilt 240.000 turbodieselmotorer fra BMW, og anslår selv at bilen vil bruke 40% mindre drivstoff enn dagens alternativer.

Det er BMWs velkjente 3-liter på 300 hestekrefter som skal brukes, og amerikanerne nøyer seg ikke med selve motoren. De har også bestilt BMWs sekstrinns automatkasse, samt kjøl og avgassystem fra Bayern.

Se bildespesialen for flere detaljer.

Kilde: Carbon Motors og Teknikens Värld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer