Bøy deg for dine nye overherrer

SWORDS er roboten du helst ikke vil møte i en mørk bakgate. Eller i dagslys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en lang vei fra R2D2s sjarmerende skvip-pip-skvup-monologer og Johnny 5s muntre småprat i "Short Circuit", til dette dødelige robotmonsteret.

LES OGSÅ:

Nå vil snart en del irakere få oppleve SWORDS på kroppen, bokstavelig talt.

Triggerhappy.

Hittil har disse amerikanske, beltedrevne krigsrobotene ikke avfyrt et eneste skudd i Irak, men ifølge sjefsutvikleren for SWORDS vil det skje "hvert øyeblikk nå".

I likhet med det førerløse MQ-9-flyet som vi har skrevet om tidligere, er også dette et våpen en kan sitte langt unna og styre. En forvokst fjernkontroll, eller Operator Control Unit (OCU) som det egentlig heter, med skjerm og kontrollspaker viser deg hva som skjer like i nærheten av roboten, som har flere kamera plassert på strategiske steder på, eh, kroppen.

Maskingevær.

SWORDS står for "special weapons observation remote reconnaissance direct action system" (jeg tipper de laget forkortelsen først, og så fant de opp innholdet etterpå). Det er med andre ord både et rekognoseringsverktøy og et middel for direkte angrep på fiendtlige mål.

Så langt har SWORDS altså bare blitt brukt til det første, men de truende M249 maskingeværene som er plassert fremst på kjøretøyet står ikke der for pyntens skyld.

Langsom.

Den fjernstyrte drapsmaskinen har også et kraftig lys plassert på toppen av den bakerste navigasjonsstanga til bruk under dårlige lysforhold, og med tilleggsustyr i form av et X-ray kit kan SWORDS undersøke mistenkelige pakker, vesker og liknende.

Selv om filmverden for lengst har brukt roboter i alt fra tyngre politiarbeid til krig, er anvendelsen av SWORDS første gang det faktisk skjer i virkeligheten. Med en makshastighet på åtte kilometer i timen er maskinen enkel å løpe fra, helt til noen trykker på avfyringsknappene på kontrollpanelet.

Sjekk en videon av galskapen under.

Kilde: Gizmodo

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!