Bli en bakhjulsekspert

«The Wheelie School» er et langt stykke fra norsk trafikkopplæring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt stygt sagt kan norske MC-førere deles i to grupper: De som virkelig kan kjøre motorsykkel, og de som tror de kan kjøre. Og hvis du har lyst til å avansere fra den siste til den første gruppen, ja da bør du følge med her.

LES OGSÅ:

The wheelie school.

Som navnet sier er dette en MC-skole for deg som har lyst til å lære kunsten å kjøre på bakhjulet, en kunst du helst ikke bør lære deg på offentlig vei.
Denslags er nemlig strengt forbudt her til lands og vil normalt resultere i at du mister lappen kjappere enn du rekker å si SE SÅ TØFF JEG ER til den sivile politimannen som hopper fram etter at du har fullført stuntet. Pussig nok kan du antagelig vente deg samme reaksjonen i England også - hvor altså denne kjøreskolen ligger.

Trøsten får være at all opplæring foregår på lukket område, langt unna alt som heter fotgjengere og ikke minst alle MC-føreres store skrekk: Bilister.

Prisen?

Etter norsk målestokk er den faktisk ikke så verst,

175 pund lopper deg nemlig ikke for mer enn drøye 2000 norske kroner, og da stiller faktisk kjøreskolen med sykkel, inkludert forsikring og proff instruktør. Syklene som brukes er Suzuki Bandit 1200, utstyrt med en slags veltebøyle som skal hindre deg i å gå rundt.

For deg som har horn i panna er dette omtrent som gratis å regne, og kan fint rettferdiggjøre en snartur til England med et eller annet lavprisflyselskap. PS: Husk at du må ta med eget kjøreutstyr!

Hvis du tør er det bare å bestille time på nettsidene til TheWheelieSchool, selv må jeg bare innrømme at jeg har blitt for feig :-).