Blackwater Grizzly er klar for krigen

Bilen du absolutt ikke vil treffe i en mørk og forlatt bakgate.

Etter 9/11 har det vært gode tider for Blackwater som har spesialisert seg på å trene opp soldater. Men i det siste har det privateide selskapet, som er eid av milliardæren og den tidligere Navy SEAL-soldaten Erik Prince, utvidet virksomheten. Blant annet har de rullet i gang produksjonen av Blackwater Grizzly APC, en såkalt Armored Personnel Carrier.

LES OGSÅ:

Dette er et kjøretøy som er designet for å frakte soldater trygt frem til slagmarken, og gjennom krigsherjede områder.

Kraftig maskin.

Blackwater Grizzly skal ifølge selskapet være verdens første APC som er bygd for å stå imot de mest dødelige trusler i dagens bykamper. Bilen skal etter planen brukes av soldater i blant annet Irak og Afghanistan.

Det massive kjøretøyet er utstyrt med Blackwaters patenterte High Threat Armor Protection System, noe som etter sigende skal være det ypperste som finnes i en APC per dags dato. Teknologien lover å forsvare bilen mot projektiler på opp til .55 kaliber og mannskapet skal også være sikret mot IED-er (Improvised Explosive Device), kjent som veibomber.

Tåler en trøkk.

Grizzly er satt sammen av en kraftig type stål (AR500). Veggene i passasjerrommet er bygd for å stå imot dødelige eksplosjoner fra miner og rakettdrevne granater (RPG). Som du kan se på bildet er bilen diamantformet, og det er nettopp for å bedre kunne forsvare seg mot angrep utenfra.

Vinduene er selvfølgelig skuddsikre og på taket er det festet en rekke lyskastere. Disse skal være i stand til å blende fienden og lyse opp store områder i mørket.

300 hester.

Bilen er utstyrt med en dieselmotor på hele 300 hestekrefter og kjører i en hastighet på 100 km/t, slik at du kjapt kan komme deg unna ubehagelige situasjoner.

På innsiden finner du blant annet Air Condition og kontakter som lar deg koble til elektronisk utstyr som datamaskiner.

Blackwater satser på å produsere én Grizzly per dag. Bilen er ment å være en mer komfortabel, hurtigere og kraftigere versjon av en Humvee. Hva prisen blir er foreløpig ikke kjent, men regn med at det kommer til å svi kraftig i lommeboka.

Klikk her for flere hotte og syke motorsaker!

Kilde: blackwaterusa