Baggers bistro har ingen servitører

Automatisert restaurant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Nürnberg i Tyskland finner du landets første og eneste restaurant uten servitører og kelnere. I stedet er hele prosessen fra bestilling til servering automatisert.

LES OGSÅ:

Dermed slipper du at servitøren roter til bestillingen din, få sølt suppe utover den nye dressen, eller å motta frekke blikk fra kelneren når du bestiller husets billigste vin.

Lange spiraler.

Sultne gjester som stikker nesa innom Baggers bistro vil straks legge merke til at store deler av restauranten består av stålspiraler. Disse slanger seg fra bordene og helt opp til taket og kjøkkenet i etasjen over. Her skulle man kanskje tro at robotene hersket over gryter og kjeler, men resturanteier Michael Mack har ansatt kokker til å ta seg av jobben med å lage mat - noe som kanskje er like greit.

Hvert bord har en dataskjerm som du trykker inn bestillingen på. Bestillingen sendes til kjøkkenet, og når maten er ferdig vil den skli elegant på et fat nedover spiralene og til bordet ditt.

Dermed kan gjestene kikke opp i taket og følge med på når maten er på vei.

Det høres absolutt risikibelt ut å få maten servert fra taket, men som du kan se i videoen under artikkelen går det faktisk helt smertefritt, og ikke en eneste matbit går til spille.

Holder deg oppdatert.

Systemet kalkulerer leveringstid for både mat og drikke, slik at du slipper å sitte med rumlende mage og undre på når maten din egentlig kommer.

Michael Mack har patentert det spesielle systemet i Tyskland og hevder han har sett representanter fra McDonalds besøke restauranten og kikke nysgjerrig på løsningen.

En slager eller fiasko?

Så spørs det bare om vi er villige til å bytte ut mennesker til fordel for datamaskiner. De som har besøkt Baggers bistro sitter igjen med blandede følelser. En skuffet gjest kommenterer at systemet minner om matsystemet du finner på grisefarmer, mens en annen savnet noen å diskutere menyen med.

Det er med andre ord ikke sikkert at flere restauranter vil følge etter med det første, men vil du oppleve hvordan det er å få maten servert glidende fra taket, vet du hvor du skal gå.

Flere vanvittige saker her!

Trykk PLAY for video!

Kilde: spiegel