Årets kuleste auksjon

Har du nok penger kan du snart suse gjennom lufta i en flyvebil.

Moller M400 Skycar har fått mye oppmerksomhet - kanskje ikke så rart siden den er den eneste av sitt slag! Paul Moller har brukt over 40 år på å utvikle den flyvende bilen, som nå er til salgs på ebay til en svimlende sum av 27 millioner kroner.

LES OGSÅ:

Loddrett opp i luften.

Flyvebilen er en såkalt personlig VTOL (Vertical Take-Off and Landing). Det vil si at den vil ta av vertikalt fra bakken den står på, i motsetning til et vanlig fly som trenger fart for å komme seg opp i luften.

Det høres kanskje risikabelt ut å manøvrere rundt i lufta uten veier og skilt å forholde seg til, men Skycar er laget slik at den ordner alt for deg. Du plotter bare inn ønsket destinasjon og hvor fort du vil kjøre og flyvebilen tar seg av resten.

600 km/t.

Skycar kan suse av gårde i lufta i en fart på hele 600 km/t. I tillegg til deg kan tre personer bli med på reisen. Hvis flyvebilen får problemer i luften vil to fallskjermer løse seg ut og frakte den trygt ned til bakken igjen.

Prototypen som er til salgs er ikke fullt utviklet, men den er i alle fall i stand til å lette fra bakken. Bilen har allerede vært i lufta mange ganger, noe du kan se i videoen under artikkelen.

Kan bli din.

Verden har ventet lenge på at fremtidsbilen skal bli tilgjengelig for allmenheten, men akkurat det vil nok ta mange år enda. Men hvis du har så mye penger at det renner ut av lommene på deg kan du delta i auksjonen av M400-protoypen som selges på ebay i skrivende stund.

Trykk på play for å se video av Skycar!

Kilde: bornrich