Antonov An-225 Mriya er større enn deg

For en gangs skyld er det ikke amerikanerne som står bak verdens største, men russerne.

De finnes de som liker å fly, og så finnes det de som å-herregud-hva-var-den-lyden-vi-kommer-alle-til-å-dø. Uansett hvilken sittestilling du befinner deg i når flyet lander, så bør du la deg imponere av Antonov An-225 Mriya - verdens største fly.

LES OGSÅ:

Og for å komme de sedvanlige men dette er jo ingen ny sak i forkjøpet, så er det helt riktig. Men ettersom dingz.no og internett knapt eksisterte i 1989 da flyet først ble introdusert, så er dette til glede for nye lesere, unge lesere, og lesere som har sett det før, men som vil se det vanvittige flyet igjen.

An-225 Mriya er ikke et passasjerfly, men et såkalt "strategisk lufttransportfly". Det ble opprinnelig bygget for å frakte romferja(!) Buran (sjekk bildene til venstre!), men brukes i dag til å frakte alt fra humanitær hjelp til krigsramma områder, til militært utstyr - et pent lite paradoks du kan bruke noen minutter på å tenke over.

Enslig svale.

Foreløpig finnes det bare ett eksemplar av denne kjempen, men flyet har så tykk ordrebok at et nytt fly bygges mens vi skriver dette. Det forventes å være ferdig i 2008.

De strategiske målene viser blant annet at An-225 har hele seks jetmotorer, 32 landingshjul, en dobbel bakvinge (nødvendig for å stabilisere flyet på grunn av den enorme lastevekten), og at det veier utrolige 175 tonn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det 84 meter lange flyet kan bære med seg hele 250 tonn med last, har et vingespenn på 88.4 meter, et vingeareal på totalt 905 kvadratmeter, og er i stand til å lette selv med en totalvekt på 640 tonn.

Mannskapet teller totalt seks mann, og An-225 behøver en landingsstripe på 3.5 kilometer for å lette. Makshastigheten er på 850 km/t, mens cruisefarten ligger på 750 km/t.

Vil vi ha et? Eh, nei. Men det kunne vært forferdelig morsomt å overnatte i den lekre senga med leopardlaken.

Trykk på videoen under for å se flyet ta av!

Les flere utrolige saker her!

Kilde: Spluch