Airbus VIP A380 flyr høyt

Slik ser en privateid jet ut på innsiden.

Hvis du har forsøkt å fly i det siste har du sikkert funnet ut at de innebærer et mas uten like å komme seg fra A til B. Derfor er det heller ikke overraskende at flere og flere millionærer velger å kjøpe sitt eget private jetfly, slik at de slipper å stresse og stå i kø i selskap med oss vanlige dødelige.

LES OGSÅ:

Har du penger, har du lov.

I februar i år ble det kjent at en (foreløpig) ukjent milliardær gikk med planer om å kjøpe en Airbus A380. Dette er det største passasjerflyet i verden med to etasjer og plass til 555 mennesker. Det gigantiske flyet er fortsatt ikke ferdigstilt, men antas å innta lufta i løpet av året.

Nå har altså rikfolket begynt å telle sedler for å skaffe seg et VIP-eksemplar av flyet til odel og eie, og de går ikke av veien for å bla opp ytterligere millioner for et luksuriøst interiør.

Der det er kunder er det selgere, og jet-interiør-ekspert Edése Doret har i det siste vært travelt opptatt med å designe innsiden av flyet etter kjøperens ønsker.

Det foreløpige resultatet kan du se bilder av til venstre!

Det beste av det beste.

Interiøret minner mer om noe man kan forvente å finne i et luksuriøst kjempehus enn i et fly. Her har du alt du kan tenke deg. Du og vennene dine kan for eksempel slappe av i VIP-loungen. Her finner du blant annet fem sofaer, bar med kjøleskap, vinkjøler og mikrobølgeovn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når dere blir sultne kan dere ta turen til en av de to spiserommene. Hvis turen blir kjedelig kan dere se filmer eller spille spill på en 70-tommer stor flatskjerm. Er du gjerrig og vil ha TVen for deg selv, kan vennene dine trøste seg med 42-tommers flatTVer som kan trekkes ut etter behov.

Kjøperen har også lagt inn ønske om en ørken-inspirert lounge, og i det ene rommet finner du en miniversjon av den kommende eierens yacht. Master-bedroom og gjesterom er plassert i andre etasje av flyet.

Fra Midt-Østen?

Det ryktes at den potensielle kjøperen har bostedsadresse i Midt-Østen, nærmere bestemt Dubai.

Og hvis du ikke har skjønt det allerede: Han eller hun disponerer vanvittige mengder penger.

For en Airbus 380 må du nemlig ut med rundt 300 millioner dollar. Dersom kjøperen slår til på interiørforslagene til Edése Doret må ytterligere 150 millioner dollar legges på bordet.

Se bilder av flyet til venstre!

Moderne med privatfly.

Også her i lille Norge har rikfolket kastet seg på privatfly-trenden. Det ble slått stort opp da Petter Stordalen investerte i en Citation Sovereign til 105 millioner kroner sammen med Øystein Stray Spetalen, men den blir altså som et lite papirfly til sammenligning...

Kilde: space