55 er det magiske nummeret

Italienske Itama har bygget seg opp en anselig båtpark med luksusbåter for the rich and famous. Itama FiftyFive er siste bidrag.

Der ser kanskje litt småkvalmt ut med bilder av en suksessrik (og rik) forretningsmann som brer seg utover den nye luksusyachten sin med trofékona hengende på slep i mer eller mindre påkledd tilstand - men det er nok bare fordi det ikke er deg.

LES OGSÅ:

Itamas FiftyFive er en slik type båt som Petter Stordalen kanskje vil kaste seg over når utbyttet er fordelt, og ingen kan vel si at det ikke er forståelig.

Navnet skjemmer ingen.

Den 55 fot lange båten er ikke mer original enn at den har tatt navnet etter lengden, men hvem roper etter originalitet når du kan koke mat i et kjøkken som ser ti, nei, tjue ganger bedre ut enn det du har hjemme, og dessuten kan senke deg ned i ei seng som ser mer behagelig ut enn en blomstereng i juli.

FiftyFive drives av to Common Rail MAN-motorer festet i et V-oppheng, som hver for seg yter hele 1360 hestekrefter. Det gir en toppfart på hele 41 knop, eller 75 km/t for de som beveger seg mer på land enn på vann, og en cruisehastighet på 37 knop.

(Klikk til høyre for store bilder av FiftyFive!)

Smal og sporty.

Itama har strammet litt inn på størrelsen og formen på både baugen, akterenden og dekket i forhold til tidligere modeller, for å gi FiftyFive bedre ytelse og et mer sporty uttrykk - slik at 55-åringer midt i midtlivskrisa kan føle seg unge igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også cockpiten er utvidet med en halvmeter for å gi bedre plass til roret, og for å skape et mer trivelig og levelig hverdagsrom der eieren og hans utkårede kan slappe av. For at ikke resten av gjestene skal bli misunnelig er den utendørs byssa innredet for å kunne takle åtte mann til bords.

En utendørs spisekrok muliggjør enda mer intime øyeblikk rundt bordet, og elektro-hydrauliske lukking og åpning gjør at du kan fullstendig dekke over eller åpne opp området i løpet av få minutter. Fint hvis stormen kommer litt brått på, eller du simpelthen ikke orker å se på oppvasken.

På innsiden.

Hvis du kryper ned fra dekket finner du blant annet en romslig innside med tre lugarer og tre bad med alle fasiliteter - og vel så det. Du finner innramma flatskjermer nesten over alt hvor du snur deg, og føler du ikke for å gå ut i dag kan du nøye deg med å innta frokost, middag og kveldsmat i det lille innendørs spiserommet. Her har du enkel tilgang til kjøleskap, fryser, ovn og oppvaskmaskin(!), men enn så lenge må du lage maten selv.

Mannskapet har også fått eget soverom med tilhørende bad, som burde være bra for arbeidsmoralen. Gud forby at de skal stå og trippe på utsiden av ditt toalett, der du allerede har sittet en halvtime med PSPen i fanget. Du trenger ikke en gang å se mannskapet - en egen nedgang fra cockpiten forsikrer at privatlivet ditt forblir privat.

Prisen på FiftyFive er foreløpig ikke kjent, men som vanlig gjelder regelen om at hvis du må spør så har du ikke råd.