180 desibel i bilen

Denne volvoen er en rullende eksplosjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i Brasil det skjer. En dedikert bil- og lydentusiast har klart å skvise 180.5 dB ut av en subwoofer plasert i volvo stappet med betong. Her er det bare å bøye seg i støvet, for aldri før har en eneste subwoofer klart å gi fra så mye lyd i en bil. Rekorden ble satt 31. august i år.

LES OGSÅ:

Godt over smertegrensa.

For å gi deg et bilde på nøyaktig hvor høyt 180.5 dB er, kan det nevnes at lyden av et helikopter er målt til 105 dB mens grensen til fysisk smerte ligger på 140 dB. Står du 25 meter unna et jetfly som tar av utsettes ørene dine for 140 dB, men fortsatt skal vi høyere opp. 180 dB kan faktisk sammenlignes med utskytingen av en rakett.

Ingen spøk, med andre ord. Dette er langt fra noe du vil ha rånende frem og tilbake i gata på kveldstid.

Lydrekorden ble satt med en subwoofer av typen Digital Designs 9918Z 18", som mottok 26.000 watt fra fire Stetsom 7KD-forsterkere. 15 Powermaster 16-volts batterier ble også brukt og resultatet taler for seg selv.

Ryktene skal ha det til at oppsettet klarer å trøkke ut av seg ytterligere en desibel. Vi ville med andre ord holdt oss langt unna garasjen til Alan Dante, mannen bak rekorden.

Kilde: audiojunkies