Xbox 360 Elite er for eliten

Og for deg og meg, for så vidt, men det lyder ikke så bra i produktnavn-sammenheng.

Som vanlig har ryktepressen gått så varm over den nye Xbox 360 de siste dagene og ukene, at hvis du hadde tatt på tastaturet til noen av redaksjonene ville du fått tredjegrads forbrenning over hele kroppen.

LES OGSÅ:

Men nå er den endelig her - og det er offisielt.

Egentlig for folket.

Xbox 360 Elite blir det svært lite sosialdemokratiske navnet, men det betyr ikke at du ikke har råd.

De viktigste forandringene, i tillegg til at selve boksen og alt tilbehøret er helt svart, ligger først og fremst på to områder: Den interne harddisken på 120 gigabyte har blitt seks ganger så stor som i den gamle utgaven, og, jada, Elite-utgaven har fått HDMI-utgang.

Kabal med kabel.

I motsetning til PlayStation 3, og helt sikkert som et ædda-bædda til Sony, så legger Microsoft med en HDMI-kabel, slik at du kan koble den rett i flat-TVen. Det betyr ikke at de gamle kompositt og komponent-kablene utelukkes fra pakken, men når TVen din en gang har en, to eller tre HDMI-innganger er det ingen grunn til ikke å stappe noe inn i dem.

Amerikansk utsalgspris blir på 480 dollar, eller rundt 3000 norske kroner. Skal vi tippe en utsalgspris i Norge på nærmere 4000?

Det er i så fall dristig, for da begynner en å nærme seg en PlayStation 3 - som tross alt tilbyr høydefinisjonsvideo i form av en Blu-ray-spiller, og som dessuten er raskere enn Xbox 360.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen forandringer?

Ifølge Microsoft finnes det heller ingen ny hardware i Elite, men hvor vidt det betyr at den svarte boksen bråker like mye som den eldre, hvite varianten er vanskelig å si. Microsoft driver ifølge eget utsagn med kontinuerlige forandringer av Xbox 360, først og fremst for å redusere kostnader, så hvis vi er heldig har de to faktorene støyreduksjon og kostnadsreduksjon sammenfalt i og med lanseringen av Elite.

En separat 120GB-disk vil forøvrig bli tilgjengelig også for nåværende Xbox 360-eiere. Den vil ligge på rundt 1100 norske kroner, pluss-pluss.

Xbox 360 Elite slippes 29. april. Husk å kle deg i sort.

Kilde: Gizmodo