Verdens første plasma på 32"

Men spørsmålet er om den ikke kommer alt for sent?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som en av de første produsentene i verden tilbyr LG nå en plasma-TV i 32-tommers størrelse, og selskapet bryter dermed en milepæl: Ingen av de andre store produsentene klarer nemlig å tilby dette på størrelser under 37-tommer. (Takk til leseren som minte oss om Keymat, de glemte vi glatt :-) )

LES OGSÅ:

Vi må likevel si at vi lurer på hvorfor. For selv om 32-tommerne er en svært populær størrelse i Norge, så finnes det vel knapt en eneste TV-produsent utenom Pioneer som ikke allerede leverer LCD-modeller i denne størrelsen.

Selv om det sikkert er en fjær i hatten for LG å være først ute, så kommer etter vår oppfatning denne modellen alt for seint på markedet:

  • Bildekvalitet. Joda, det finnes selvsagt de som fortsatt sverger til plasma- kontra LCD-teknologien, kanskje spesielt til film og når det gjelder ansiktsfarger, men etterhvert som LCD-TVene har blitt bedre og bedre har også den diskusjonen begynt å blekne. For ekte filmfans vil uansett 32-tommer være for lite...

  • Pris. I følge LG vil 32-tommeren koste 9.000 kroner. Ingen ublu pris for et år siden, men når dagens gode plasma-modeller i 42-tommers klassen ligger på samme pris, og du får noen av markedets beste 40-tommere med full HD-oppløsning til 12.000 tror jeg dessverre at prisen blir for stiv.

    Men igjen: Det er selvsagt mulig at vi tar feil, og intet hadde vært bedre enn om LG sender oss en testmodell så vi fikk vurdert kvaliteten i praksis.

    Inntil det skjer kan du lese våre vanlige TV-tester her!

    Kilde: Pressemelding.