Vårslipp på Blu-ray

Den gode nyheten: Panasonic slipper seks nye Blu-ray produkter. Den dårlige: Ingen under 3.000 kroner.

Blu-ray revolusjonen fikk en ytterst treg start, noe bransjen i all hovedsak kan takke seg selv for: Det var alt for få spillere og filmer på markedet, og det som fantes var i tillegg alt for dyrt for de fleste av oss.

LES OGSÅ:

I praksis var det også kun Playstation 3 som hadde alle mulighetene Blu-ray formatet skal gi. Heldigvis begynte dette å løsne i fjor høst, da både Samsung, Sony, Panasonic endelig lanserte spillere som hadde (eller kunne oppgraderes til) profil 2.0 og taklet BD-live.

Men nå er tydeligvis storslippene i gang; Panasonic annonserte i dag at hele seks nye Blu-ray produkter er på vei til Norge - dessverre er ikke prisene helt hva vi hadde håpet på.

To nye stuespillere

DMP-BD80 og BD60 skal ha enda mer avansert lyd- og bildebehandlingsteknologi enn BD35 og 55, og Panasonic skryter også av sin egenutviklede teknologi for videosignal kalt PHL Reference Chroma Processor Plus, som behandler hver eneste piksel på Blu-ray disken både vertikalt og horisontalt.

Begge spillerne skalerer som ventet opp til 1080p og takler alle de nye lydformatene som kom med Blu-ray, merk deg imidlertid at det bare er BD80 som har utsignal for analog 7.1-lyd. Som vanlig på Panasonic er også kortleser på plass, og Viera Cast-funksjonen gir tilgang YouTube og Picasa.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilder og priser får du i bildespesialen!

Bærbar Blu-ray

I tillegg til integrert skjerm kan du selvsagt koble DMP-B15 til en vanlig flat-TV via HDMI-utgangen For deg som også vil ha Blu-ray på flatTV-en på hytta, eller når du er på besøk hos svigermor, kan altså denne være midt i blinken.

Dessverre har Panasonic gitt DMP-B15 en helt hysterisk pris; 7499 kroner er langt mer enn hva vi er villige til å betale for denne.

Også denne har minnekortinngang og nettverksutgang, men hvorvidt den støtter Profil 2.0 og BD-live har vi foreløpig ikke fått bekreftet.

Les også: Vi kårer de beste Blu-ray kjøpene!

Integrert Blu-ray

Det er fortsatt mange der ute som sverger til kompakte hjemmekinosystemer, og Panasonic kommer her med tre ulike modeller.

SC-BTX70 er et 2.1 kanals system (altså to høyttalere og subwoofer), og passer perfekt for de som ikke orker så mange høyttalere i stua. Anlegget simulerer forøvrig også 7.1 lyd, men hvor bra dette fungerer i praksis vil nok være veldig avhengig av hva du er vant til fra før.

Legg forøvrig merke til iPod-muligheten på denne, for her skjules iPoden bak et motorisert frontdeksel i glass - lekkert.

Vil du ha litt kraftigere lyd bør du heller gå for SC-BT205 og SC-BT200 som leveres med front- og senterhøyttalere, samt subwoofer.

Samtlige tre hjemmekinosystem har nettverksinngang for tilgang til YouTube og Picasa via Viera Cast, og BD-live for blant annet tilgang til ekstramateriale og interaktive spill.

Bilder og priser får du i bildespesialen!

Les også: Vi kårer de beste Blu-ray kjøpene!